Порекло презимена Јандрић

18. фебруар 2012.

коментара: 37

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (37)

Одговорите

37 коментара

  1. jandrić radovan

    Molim vas da mi kažete,ako neko zna,gde je to “Jandrića vrelo”,pošto ga ne mogu naći na karti.Ja sam prof.Jandrić Radovan sa Akademije umetnosti u Novom Sadu,a moj otac je Stojan,rođen 1914,iste godine kad mi je poginuo djed Riste,kao austrougarski vojnik.obojica su iz sela Močioci,opština Šipovo.Dalje od djeda ne znam ništa.Živim u Novom sadu.Pozdrav za sve Jandriće.

  2. Aleksandra Jandric

    Rodjenja sam u Beogradu 1977, kao i moj otac Miroslav Jandric (1948). Njegov otac, Prvoslav Jandric je rodjen u Zaječaru 1906. Slava nam je Sveti Stefan Dečanski, poznatiji kao Sveti Mrata. Znam da je poreklo Jandrica iz Bosne, ali me zanima odakle oni u istocnoj Srbiji! Hvala!

    • Драгослав Јовановић

      Драга Александра, да ли је ваша мати Наталија рођ. Милошевић? Ако јесте, онда смо ми рођаци преко ваше чукунбабе Ленке рођ. Сњећиве удате за Ђорђа Милошевића, сестре мога прадеде Богољуба Сњећивог Јовановића. Уколико сте заинтересовани, могли бисмо да ступимо у контакт.

  3. Dejan Jandric

    Ja sam rođen 1976 godine u beogradu moj pokojni otac niko jandric rođen je u popuzama deda mi se zvao obrad poginuo je za vreme 2 svetskog rata otac je došao 1946 godine kolonizacijom u obrovac pored novog sada sa dva brata i sestrom pera momir i petrom i majkom milicom stricevi su ostali da žive u obrovcu moj otac je došao u beograd da živi nikada nisam bio u sipovu voleo bih da upoznam familiju i da odem za života tamo i da povedem moja dva sina da vide odakle potiču unapred hvala naša slava je nikoljdan

  4. Војислав Ананић

    ЈАНДРИЋ, бројна породица доселила се из Херцеговине. Има их у Читлуку, Великој Жуљевици и другим селима. Славе Пантелиндан.

  5. Marko Andrić

    Zanima me da li prezime Jandrić ima ikakve povezanosti sa mojim pzezimenom Andrić( Krsna Slava Đurđevdan). Moji su iz sela Gornji Graca kod Mrkonjić Grada. Mi imamo predanje da smo iz Gornje Medne(susjedno Selo) došli sredinom 19 vijeka u Gornje Grace. Došli smo u Grace zato što nam je jedan Beg poklonio jedno zemljište. Nosili smo nadimak “Gotovčević” pošto smo došli na gotovo. Dalje porijeklo nam je iz Glamoča.

  6. Nebojša Jandrić

    Pozdrav Radovane.
    Ja sam rodom sa Močioca.Iz ove tvoje objave,ja sam zaključio da smo mi i rođaci,odnosno familija.
    Ako se je tvoj otac zvao Stojan,da se kojim slučajem tvoja majka zvala Petra?Ako jeste,onda je ona sestra moje pokojne babe Vide.Tvoji roditelji su vjerovatno živjeli u Magliću.
    Ja se sjećam da si ti dolazio u Močioce nekad davno.Koliko me sjećanje služi ti si radio u osnovnoj školi u Divičanima (okolina Jajca)
    Ako je to tačno,javi se na viber 0038664118741.Ja trenutno živim u Sloveniji,ali majka mi je još živa i često je posjetim

  7. Marko Jandrić

    Pozdrav Jandrići.. Ja sam Marko Jandrić rodjen 1992.godine u Glini, RSK. Trenutno nastanjen u Bg. Samo da kažem da Jandrića ima na teritoriji Banije, konkretno vode poreklo iz sela Donji Žirovac gde je to prezime zabeleženo sredinom 18.veka.Do poslednjeg rata u selu Čavlovica, opština Dvor je postojala jedna kuća Jandrića dok su ostali svi nastanjeni u selu Donji Žirovac/Dvor. Svi Jandrići sa Banije slave Aranđelovdan. Ako neko ima stablo Jandrića sa Banije bio bih mu zahvalan kada bi mi poslao na mail [email protected]

  8. JA

    Da li neko zna šta slave Jandrići iz Sarajeva?