Порекло презимена Ивић Reviewed by Momizat on . Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Rating: 0
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Ивић

Порекло презимена Ивић

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам


Коментари (18)

 • dušan

  Poreklo prezimena Ivić je iz sela Popović kod Glamoča, slava sv. Jovan.

  Одговори
 • Бранко Ивић

  Ивићи из Равња (општина Сремска Митровица),крсна слава Ђурђиц,пореклом су из Лике и потичу од Угљешевића.
  По предању из Лике су крајем 18 века дошла два брата – Јоцко и Ива.
  Од Јоцка су настали Јоцковићи и остали да живе Глоговцу у Мачви,а Ива је прешао у Равње и од њега су настали Ивићи.

  Одговори
 • Nikola

  Ivici iz Bora, slava Sv.Nikola

  Одговори
 • Саша

  Ивићи из села Мешева,код Крушевца,слава Свети Никола.

  Одговори
 • Иван

  Ивићи из села Чаглавица крај Приштине
  Сл.Св Ђурћиц

  Одговори
 • Djuradj

  Selo Popovići kod Glamoča

  Одговори
  • Zoran

   s.Krčevine, Šipovo, prema podacima naših predaka (pre više od 120-150 godina) dve porodice su došle baš iz s.Popović, Glamoč. Da li ima podataka u porodičnom stablu Ivića da su ove dve porodice se odselile. Mi nemamo podataka jer su sve kljige u kojima bi mogli proveriti podatke (knjige rođenih i zemljišnje knjige) u II ratu sve izgorele.
   Slava sv. Petar i Pavle.

   Одговори
 • ГОРДАНА

  Porodica Ivić iz Novog sela,između Novog Brda i Gračanice-Kosovo.
  Nakon izgradnje Gračaničkog jezera,(mislim da je to bilo krajem 70-ih),kada je selo potopljeno, sele se u Gračanicu.
  Slave slavu Mitrovdan.
  Prema nekim istraživanjima,kako se radi o novobrdskom kraju,poznatom po rudnicima ,još od cara Đušana,pa naovamo(malo je pisanih dokaza),dolazilo je mnogo rudarskih porodica,pa među njima i Ivići,iz Dubrovačkog kraja,zajedno sa Pavićima,Filićima i td.

  Одговори
 • Војислав Ананић

  ИВИЋ (к), у Румбоцима и Захуму (Прозор). Огранак су великог старосједилачког рода Милишића из Румбока. У Захум су доселили из Румбока (79:95,96). Ивића је некада било у Равном и Трнчини (Попово). Изумрли су у овим селима. Према предању, у Равном је живио неки Ивић кога су прогласили кнезом. Био је сиромашан човјек, није имао синова, а имао је седам кћери које су се удале за Бороја, Ђурасовића, Јовића, Пркута и друге. Најмлађу је „оженио“ неким момком – војним бјегунцем из Далмације „који се звао Миленко Гузић“. Кад су му неком приликом дошли Турци он закоље и испече своју једину краву да их почасти. Због тога су га прозвали кнезом. У Равном је имао кулу „на три боја, која, преправљена, без трећег боја, стоји и сада“ (84:158,159,168).

  Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

  Одговори
 • Ивић

  Има ли Ивића да славе Св. Димитрија, а да знају нешто о свом пореклу?

  Одговори
 • Ивић

  Ивића српске националности има у селима Гламочке општине, Подгреда, Поповићи, Халапић…. Поповићани славе Св. Јована, а за Халапић и Подгреду нисам сигуран коју славу славе, највероватније да и они славе Св. Јована. Ивића има у Далмацији, има и Срба и Хрвата. Ивићи Хрвати Далматинци су доселили из Купреса, доласком у Далмацију доста их је примило католичанство, мада је и у Далмацији више Срба православаца. Ивића има и у Црној Гори и у јужним крајевима Србије. Познати Ивићи Српске националности су Павле Ивић, браћа Владимир и Илија, Милка. Најпознатији Ивић хрватске националности је фудбалски тренер Томислав.

  Одговори
 • Branislav Ivic

  Moja familija je iz sela Priluk kod Zavidovica, BiH, sada Federacija BiH. Izbjegli smo tokom rata 1992 i naselili se u Modrici, Republika Srpska. Slava nam je Sv. Ignjatije.

  Одговори
 • Jovan

  Ivić je prezime i iz sela Vagan, kod Glamoča, zaseok Ivići, oko 20-ak kuća, u selu živi jedna porodica , i ja sam tu rodjen, u Beogradu, Novom sadu, i okolini živi preko stotinu ljudi poreklom iz tog sela, svi su bliža i dalja rodbina, svi slave Svetog Jovana.

  Одговори
 • Goca

  Ivici u Junkovcu, u Sumadiji slave Djurdjevdan, poreklom iz Istocne Srbije po pisanju Mileta Nedeljkovica. Ako neko zna nesto vise, molim vas da se javi. U ovom selu kod Topole (Topola-Oplenac) ima nekoliko kuca.

  Одговори
 • Aleksandra

  Moje pokojne bake su Mika i Dosta Ivić, selo Podgradina.

  Одговори
 • Ивић

  Село Мешево код Крушевца

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top