Poreklo prezimena Ikić

18. februar 2012.

komentara: 6

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (6)

Odgovorite

6 komentara

  1. Rade

    Nemogu da verujem da samo o prezimenu IKIC nema nikakvih informacija .
    Vodim poreklo iz Sela Ratare opstina Smederevska Palanka i u nijednoj publikaciji koja je radnjena za selo nigde nije spomenuto prezime Ikic.
    Ako neko ima prave istoriske podatke o korenima Ikica. Molim da mi se javi mailom ili na tel 065/4346-084
    Zivorad Rade Ikic/BABIN Ratare

    • Branko Todorović

      Poštovani gospodine Rade,

      Informacija verovatno ima, ali mi ovde ne stižemo sve da objavimo, pošto samo prezimena ima bar stotinjak hiljada, ali Vama svakako hvala na ovom kratkom prilogu. 😉

      Uzgred, iako ovde ne piše, poželjno je pored osnovnih podataka o mestu porekla, navesti i krsnu slavu koju rod slavi, pa ako ste još tu zamolio bih Vas da i taj podatak podelite ovde.

      Inače, dok ne bude nešto više, svakako bih Vam predložio da posetite našu Digitalnu biblioteku, i pogledate da li tamo ima nešto što bi Vam bilo zanimljivo.

      S poštovanjem,
      Defendor

  2. Rade

    Nasakrsna slava je sveti Stefan 09.januar niko neme pouzdane podatke o poreklu.
    Na seoskom groblju ima dosta starih nadgrobnih spomenika i oni su u gornjem delu groblja.To mi govori dasu dosta stara porodica

    Navodno su Ika,Topal,Radovan,Radoje i Djurdje ili Djordje se doselili ali mi od ranije nismo sa u rodu sa Topalovicima,Radovanovicima,Radojevicima,Djurdjevicima niti sa Djordjevicima za koje ima podataka dasu starosedeoci posto su su bracno mesale porodice.Topalovici,Djurdjevici i Ikici slave Svetog Stefana za ostale neznam posto nezivim u Ratarima

  3. miomir

    Poslacu vam, podatke, o, prezimenu Ikic,danas ili sutra,moja majka se tako prezivala.Znam samo,da,su,dosli sa Pestera uBlace.

  4. nedeljko

    Moje prezime je Ikić i od 1701 godine smo na teritoriji grada Sarajeva u BiH.Po kazivanju starijih mi smo se prezivali Markičević i živjeli smo u okolini Gacka u Hercegovini.slavimo sv.apostola Tomu

  5. Đorđe

    Može li mi neko pomoći da saznam poreklo prezimena Ikić, to je jedino prezime u mom selu za koje se ne zna ni jedna informacija, ja sam iѕ Ratara kod Smederevske Palanke, to je inače moje prezime i jaki me zanima odakle potiče,ako neko može da mi da neku informaciju nek popalje na mail.
    [email protected]