Порекло презимена Икић

18. фебруар 2012.

коментара: 6

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (6)

Одговорите

6 коментара

  1. Rade

    Nemogu da verujem da samo o prezimenu IKIC nema nikakvih informacija .
    Vodim poreklo iz Sela Ratare opstina Smederevska Palanka i u nijednoj publikaciji koja je radnjena za selo nigde nije spomenuto prezime Ikic.
    Ako neko ima prave istoriske podatke o korenima Ikica. Molim da mi se javi mailom ili na tel 065/4346-084
    Zivorad Rade Ikic/BABIN Ratare

    • Бранко Тодоровић

      Поштовани господине Раде,

      Информација вероватно има, али ми овде не стижемо све да објавимо, пошто само презимена има бар стотињак хиљада, али Вама свакако хвала на овом кратком прилогу. 😉

      Узгред, иако овде не пише, пожељно је поред основних података о месту порекла, навести и крсну славу коју род слави, па ако сте још ту замолио бих Вас да и тај податак поделите овде.

      Иначе, док не буде нешто више, свакако бих Вам предложио да посетите нашу Дигиталну библиотеку, и погледате да ли тамо има нешто што би Вам било занимљиво.

      С поштовањем,
      Defendor

  2. Rade

    Nasakrsna slava je sveti Stefan 09.januar niko neme pouzdane podatke o poreklu.
    Na seoskom groblju ima dosta starih nadgrobnih spomenika i oni su u gornjem delu groblja.To mi govori dasu dosta stara porodica

    Navodno su Ika,Topal,Radovan,Radoje i Djurdje ili Djordje se doselili ali mi od ranije nismo sa u rodu sa Topalovicima,Radovanovicima,Radojevicima,Djurdjevicima niti sa Djordjevicima za koje ima podataka dasu starosedeoci posto su su bracno mesale porodice.Topalovici,Djurdjevici i Ikici slave Svetog Stefana za ostale neznam posto nezivim u Ratarima

  3. miomir

    Poslacu vam, podatke, o, prezimenu Ikic,danas ili sutra,moja majka se tako prezivala.Znam samo,da,su,dosli sa Pestera uBlace.

  4. недељко

    Моје презиме је Икић и од 1701 године смо на територији града Сарајева у БиХ.По казивању старијих ми смо се презивали Маркичевић и живјели смо у околини Гацка у Херцеговини.славимо св.апостола Тому

  5. Ђорђе

    Може ли ми неко помоћи да сазнам порекло презимена Икић, то је једино презиме у мом селу за које се не зна ни једна информација, ја сам иѕ Ратара код Смедеревске Паланке, то је иначе моје презиме и јаки ме занима одакле потиче,ако неко може да ми да неку информацију нек попаље на маил.
    [email protected]