Zrnić

17. februar 2012.

komentara: 4

Poštovani,

ova stranica je u pripremi.

Pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (4)

Odgovorite

4 komentara

  1. Darko Zrnić

    Poštovani,
    želim da dodam da je moje prezime iz NIŠEVIĆA (pored Piskavice). U Piskavici postoji ogranak tako da kažem jedan dio ovog sela koji se zove Zrnić odakle je moj pradeda došao u Niševiće. Udaljenost Niševića i Piskavice je oko 10km.
    Slavimo slavu Đurđevdan.
    U toku drugog svjetskog rata imam samo informacije da su svi spisi popanjeni i nismo u mogućnosti nastaviti porodično stablo.
    Otac mi se zove Ćiro Zrnić.
    Deda: Gojko Zrnić
    Pradeda: Ćiro Zrnić

    dalje nemam podataka. Volio bih kada bih mogao dalje doći do podataka. Čak sam na “facebook”-u našao grupu “Zrnići” ne bi li došao do nekih podataka ali nažalost ništa.

    Ukratko sam Vam ovo napisao. Ako imate kakvu ideju ili bilo šta što bi moglo da dovede do dalje pretrage bio bih Vam mnogo zahvalan.

    Unaprijed zahvalan
    Darko Zrnić

    • Djuro Zrnic

      Postovani prezimenjace!
      Ja sam Djuro Zrnic, od oca pok. Ilije Zrnica, dede Marka Zrnica i pradede Djuradj Zrnic. Mislim da mi je cukundeda bio Aleksa, po imenu, ali u to nisam siguran. Krsna slava nam je Djurdjevdan.
      Poticemo iz mesta Zrnici, opstina Dreznica (ranije Partizanska Dreznica),okruga Gorski Kotar, Lka, Hrvatska.
      Nakon II Svetskog rata, kako je taj deo Like i srpskog zivlja, dosta stradao, koloniziran je po delovima ondasnje drzave. Najbrojniji deo lickih porodica; Zrnici, Radulovici, Nikolici, Tatalovici, Kosanovici, koloniziran je u mestu Bajmok, opstina Subotica – APV , Srbija.
      Pored moje porodice Zrnic, koja zivi u Beloj Crkvi, postoji jedna porodica u Vrscu, jedna porodica u Plandistu, jedna u Pancevu, nekoliko porodica u Beogradu.
      Van Srbije, dosta porodica sa prezimenom Zrnic, zivi u Republici Srpskoj, u Banja Luci i okolini.
      Postovani Darko, ovo su ukratko moja saznanja o Zrnicima, a pisem ti ovo sa namerom, da udruzenim zalaganjem saznamo o nasoj genezi, koja je verovatno zajednicka.
      s’ postovanjem,
      Djuro Zrnic

      • Milorad Bogdanović

        Zrnići koji slave Đurđevdan spominju se u šematizmu pakračke eparhije za 1898. godinu i u parohiji Pisarnica Velika kod Grubišnog polja gdje je krajem 17 i početkom 18. vijeka doselilo dosta stanovništva sa prostora između Sane i Vrbasa, tj. Zmijanja, Timara i Potkozarja.

        Preporučio bih Darki da mi se javi na [email protected] čini mi seda sam u parohiji Jelićka nešto pronašao o Zrnićima iz Niševića, ali da me ne drži za riječ, vidjećemo, što je u mojim mogućnostima svakako ću pomići.

    • Ranko Milanović

      Moj zet, Davorin Zrnić Kević je iz Piskavice, takođe slava Đurđevdan…A dodatak Kević nije prezime, već zbog nečega dodato…