Зрнић

17. фебруара 2012.

коментара: 4

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (4)

Одговорите

4 коментара

 1. Дарко Зрнић

  Поштовани,
  желим да додам да је моје презиме из НИШЕВИЋА (поред Пискавице). У Пискавици постоји огранак тако да кажем један дио овог села који се зове Зрнић одакле је мој прадеда дошао у Нишевиће. Удаљеност Нишевића и Пискавице је око 10км.
  Славимо славу Ђурђевдан.
  У току другог свјетског рата имам само информације да су сви списи попањени и нисмо у могућности наставити породично стабло.
  Отац ми се зове Ћиро Зрнић.
  Деда: Гојко Зрнић
  Прадеда: Ћиро Зрнић

  даље немам података. Волио бих када бих могао даље доћи до података. Чак сам на “facebook”-у нашао групу “Зрнићи” не би ли дошао до неких података али нажалост ништа.

  Укратко сам Вам ово написао. Ако имате какву идеју или било шта што би могло да доведе до даље претраге био бих Вам много захвалан.

  Унапријед захвалан
  Дарко Зрнић

  • Djuro Zrnic

   Postovani prezimenjace!
   Ja sam Djuro Zrnic, od oca pok. Ilije Zrnica, dede Marka Zrnica i pradede Djuradj Zrnic. Mislim da mi je cukundeda bio Aleksa, po imenu, ali u to nisam siguran. Krsna slava nam je Djurdjevdan.
   Poticemo iz mesta Zrnici, opstina Dreznica (ranije Partizanska Dreznica),okruga Gorski Kotar, Lka, Hrvatska.
   Nakon II Svetskog rata, kako je taj deo Like i srpskog zivlja, dosta stradao, koloniziran je po delovima ondasnje drzave. Najbrojniji deo lickih porodica; Zrnici, Radulovici, Nikolici, Tatalovici, Kosanovici, koloniziran je u mestu Bajmok, opstina Subotica – APV , Srbija.
   Pored moje porodice Zrnic, koja zivi u Beloj Crkvi, postoji jedna porodica u Vrscu, jedna porodica u Plandistu, jedna u Pancevu, nekoliko porodica u Beogradu.
   Van Srbije, dosta porodica sa prezimenom Zrnic, zivi u Republici Srpskoj, u Banja Luci i okolini.
   Postovani Darko, ovo su ukratko moja saznanja o Zrnicima, a pisem ti ovo sa namerom, da udruzenim zalaganjem saznamo o nasoj genezi, koja je verovatno zajednicka.
   s’ postovanjem,
   Djuro Zrnic

   • Милорад Богдановић

    Зрнићи који славе Ђурђевдан спомињу се у шематизму пакрачке епархије за 1898. годину и у парохији Писарница Велика код Грубишног поља гдје је крајем 17 и почетком 18. вијека доселило доста становништва са простора између Сане и Врбаса, тј. Змијања, Тимара и Поткозарја.

    Препоручио бих Дарки да ми се јави на [email protected] чини ми седа сам у парохији Јелићка нешто пронашао о Зрнићима из Нишевића, али да ме не држи за ријеч, видјећемо, што је у мојим могућностима свакако ћу помићи.

  • Ранко Милановић

   Мој зет, Даворин Зрнић Кевић је из Пискавице, такође слава Ђурђевдан…А додатак Кевић није презиме, већ због нечега додато…