Poreklo prezimena Živojinov

17. februar 2012.

komentara: 5

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (5)

Odgovorite

5 komentara

  1. Poštovani. Ja sam Stevan Živojinov iz Indjije slavim sv Arhangela Mihajla Rodjen sam u Gospođincima Backa a moj predak se sa tri sina doselio u Gospodjince iz Ilandže u Banatu nesto posle 1800g. Špicnamet moje porodice ja Stajini ili Stajinov.

    • Milorad Živojnov

      Poštovani rođače,
      voleo bih da čujem još nešto od onoga što je ostalo u pamćenju od porekla Vaše porodice.
      Srdačan pozdrav
      Milorad Živojnov Stajin

      • Stevan Živojinov

        Na žalost više podataka o svom poreklu iz Banata ne znam jer su mi deda i njegov brat stradali u raciji 1941/42 a sve što ima po arhivama le iz tog vremena na mađarskom koji ne znam,. te sem iznetog nemam više značajnijih podataka o svom poreklu. Zato sam zahvalan za svaku informaciju o porodici i poreklu iz kog potičemo pogotovo za period pre 1800 god.

  2. Borislav Živojnov

    Postovani Stevane.Moje prezime je Živojnov iz Ilandze sam tako da mogu sa sigurnoscu da tvrdim da su ti u prezime ubacili ono i posle j. Nasa prezimena su Živojnov. spicname nam je Stajini .Mi svi Živojnovi iz Ilandze muku mucimo sa tim ubacivanjem slova i kostantna borba sa administracijom 🙂 puno pozdrava za familiju.
    P.S probaj izbaci i iz prezimena da ga vratis na pravo

  3. Milko

    Dobar dan zovem se Milko Živojnov iz padine a moj deda se zvao Milorad Živojnov iz Ilandže.pa se doselio u padinu neznam tačno koje godine otprilike 1930 godine po zanimanju je bio berberin pa bi zamolio ako neko zna iz Ilandže o kome se radi da mi se javi chteo bi da znam dali je imao braću sestre i dali možda imam rodbinu u ilandži za koju neznam pošto su mi roditelji davno umrli pa nema ko da mi kaže nešto više o porodici Živojnov.chvala na svakoj pomoći.