Порекло презимена Живановић Reviewed by Momizat on . Средином 18. века петорица браће, од којих је један био Живан, доселила се из Никшићке жупе у Шумадију. Живан се настанио у околини Ваљева, где се задржао и део Средином 18. века петорица браће, од којих је један био Живан, доселила се из Никшићке жупе у Шумадију. Живан се настанио у околини Ваљева, где се задржао и део Rating:
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Живановић

Порекло презимена Живановић

Средином 18. века петорица браће, од којих је један био Живан, доселила се из Никшићке жупе у Шумадију. Живан се настанио у околини Ваљева, где се задржао и део његових потомака, који су се по њему прозвали Живановићи.
У селу Осеченица, између Ваљева и Дивчибара, односно заселак у којем живе, у народу је познат као Живановића брдо. На том простору и данас има десетак породица, Живанових потомака. Остали живе у Ваљеву, Београду, Мионици и другим местима.
Крсна слава ове фамилије је Свети Лука.
Велимир Михајловић у књизи „Српски презименик“ наводи да је презиме Живановић веома фреквентно на целом српском и хрватском језичком подручју.
Поштовани, ако имате још неке информације о Живановићима пошаљите нам свој прилог, односно све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).
Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.
Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.
Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]

Пишите нам


Коментари (73)

 • Зоран Живановић

  Поштовани,
  Пре неки дан сам чуо од некога да је нашао порекло на сајту. Данас сам и ја пробао и гле чуда, од много породица са овим пезименом, Ви сте објавили баш породицу којој и ја припадам. Мој отац је Сретен, рођен у Рајковићу, веома близу Осечине. Деда ми се звао Божидар, рођен 1903. умро 1985. Нјегов отац се звао Стојадин, рођен у Осечини. Било би ми веома драго да саѕнам нешто више и о Стојадиновим прецима. Податак о мом претку Живану и његовом доласку из Никшића, је за мене нешто фантастично. Како да дођем до информација, односно да ми помогнете и око његових предака, или тачног места где је рођен. Били би смо Вам веома захвални: Сретен, Зоран и мој син Михајло рођен 2001. у Београду.
  Срдачан поздрав,
  Зоран Живановић

  Одговори
 • Милодан

  Порекло бројнијих фамилија-презимена ваљевске Тамнаве по књизи „Антропогеографија ваљевске Тамнаве“ Љубомире Љубе Павловића, издање 1912. године.
  Место-када су досељени-одакле су досељени-Крсна слава-напомена.
  ЖИВАНОВИЋ
  -Вукићевица, прва половина 18. века, Причевић у Подгорини, Митровдан.
  -Слатина, прва половина 18. века, Доње Кошље у Азбуковици, Никољдан.
  -Трстеница, прва половина 18. века, Миличиница у Подгорини, Митровдан.
  -Бргуле-1, друга половина 18. века, Дробњаци, Ђурђевдан.
  -Врховине, друга половина 18. века, Пауне у Колубари, Јовањдан.
  -Докмир, друга половина 18. века, Полимље, Ђурђиц.
  -Дрен-1, друга половина 18. века, Љубинић у суседству, Јовањдан, од Весића из Љубинића.
  -Дрен-2, друга половина 18. века, Бељинн у Посавској тамнави, Никољдан.
  -Дрен-3, друга половина 18. века, Лукавац у Колубари, Јовањдан, уљези у Живановиће 1.
  -Забрежје, друга половина 18. века, Добановци у Срему, Лучиндан, уз Јаковљевиће, циганско-ромског порекла.
  -Зукве, друга половина 18. века, Драгијевица у Подгорини, Ђурђиц, уз Максимовиће.
  -Милорци, друга половина 18. века, Миличиница у Подгорини, Ђурђиц.
  -Скела, друга половина 18. века, Лелић у Подгорини, Никољдан, уз Савиће.
  -Таково, друга половина 18. века, Торник у Азбуковици, Ђурђиц, уз Машиће.
  -Трлић, друга половина 18. века, Дрлача у Азбуковици, Ђурђиц.
  -Трњаци-1, друга половина 18. века, Чајетина-Стари Влах, Лучиндан, уз Ерчиће.
  -Црвена Јабука, друга половина 18. века, Тубравић у Подгорини, Никољдан.
  -Бргуле-2, после 1827. године, Лопатањ у Подгорини, Ђурђиц.
  -Дрен-4, после 1827. године, Рача-округ ужички, Аранђеловдан.
  -Свилеува*, после 1827. године, Осладић у Подгорини, Лазаревдан, уз Гујиће.
  *Живановићи су дошли на имање старог Лазе Теодоровића – Ћате, капућехаје (?) из 1844. године, купили га од његових наследника, где Лазиних потомака ни тада ни данас није било у селу.
  -Трњаци-2, после 1827. године, Голубинци у Срему, Јовањдан.
  -Чучуге, после 1827. године, Котешица у Колубари, Јовањдан.
  -Шарбане, после 1827. године, Осат, Никољдан.

  Одговори
 • Sandra Zivanovic

  Postovani,ja sam Zivanovic Sandra,zivim u Selu Kijevu,opstina Batocina, u Sumadiji. Htela bih da proverim poreklo mog prezimena posto sam od starijih iz moje porodice cula da poticemo od pretka Zivana. Zanima me odakle se doselio sa svojom porodicom i kada? unapred hvala. Pozdrav

  Одговори
 • Živanović Tamara

  E da se i ja predstavim. I ja sam Zivanovic i ponosna sam sto nosim to prezime. Ovo prezime se takodje pojavljuje u Republici Srpskoj, odakle i ja pisem. Pisem samo onako bez ikakvih jos podataka. To prezime je super. Preponosna sam. Kao sto kaze ona pjesma „S ponosom nosim djevojacko prezime“. Hvala na podacima svima…..

  Одговори
 • Živanović Tamara

  Evo ja se javljam opet. Ja sam noćna ptica. Samo čitajući pomno ono naše porijeklo, zaboravila sam da kažem slavu koju slavim. Moja slava je Đurđevdan.

  Одговори
 • Милодан

  Фамилије-презимена Живановић по местима живљења и Колубари и Подгорини. Према књизи Љубомира Љубе Павловића „Колубара и Подгорина“, прво издање 1907. године, најновије издање 2011. године – едиција „Корени“ – ЈП Службени гласник Републике Србије и САНУ.

  Остале податке породица Живановић, одакле су и када досељени као и Крсну славу можете сазнати у текстовима поменутих места.

  -Бабина Лука
  -Ба (Бах)
  -Бранеговић
  -Брежђе
  -Горња Буковица-1
  -Горња Буковица-2
  -Врагочаница
  -Дучић
  -Златарић
  -Лопатањ
  -Маљевић-1
  -Маљевић-2
  -Миличиница-1
  -Миличиница-2
  -Мрчић
  -Оглађеновац
  -Осеченица
  -Прњавор (Боговађа)
  -Санковић
  -Тубрарвић
  -Црниљево-1
  -Црниљево-2

  Одговори
 • Svetlana

  Živanović Antonije,rođen 1820.god. Selanac, Veliki Majdan kod Ljubovije, poreklo iz Staroh Vlaha kod Ulcinja, prezivali se u Crnoj Gori Vujić pa Pjević

  Одговори
 • Милодан

  Породице-фамилије по местима пребивалишта у Шумадијској Колубари, Живановић.
  Према књизи Петра Ж. Петровића „Шумадијска Колубара“, прво издање 1939. године, друго издање 1949. године, најновије издање 2011. године у саставу књиге „Шумадија и Шумадијска Колубара“ – едиција „Корени“ – ЈП Службени гласник Републике Србије и САНУ.

  Остале податке породица Живановић одакле су и када досељени као и Крсну славу можете сазнати у текстовима поменутих места, који су постављени или ће бити ускоро постављени.

  -Мали Црљени
  -Трбушница
  -Барзиловица
  -Баћевац
  -Бождаревац
  -Велики Борак
  -Велики Црљени
  -Вранић
  -Гунцати
  -Дражевац
  -Зеоке
  -Конатице
  -Крушевица
  -Миросаљци
  -Мислођин
  -Петка
  -Прогореоци
  -Рудовци
  -Трбушница
  -Чибутковица
  -Шопић
  -Шушњар

  Одговори
  • slobodan

   Zovem se Slobodan Živanović poreklom sam iz Velikih Crljeni kod Lazarevca.Po crkvenim knjigama za moju Familiju se pise da smo staea familija anda nam se nezna poreklo.Nasa krsna slava je Sveti Stefan poznatiji kao Stevandan.Voleo bi ako neko zna nesto o nasem poreklu da mi napise i voleo bi da saznam da li jos neki Živanovići slave istu slavu Stevandan.

   Одговори
 • Милодан

  Презимена-фамилије у Шумадији, Живановић.
  Према књизи „Етнолошка грађа о Шумадинцима“академика Јована Ердељановића, прво постхумно издање 1948. године – последње издање Службени Гласник и САНУ – Едиција „Корени“ 2011. године у склопу књиге „Шумадија и Шумадијска Колубара“.

  -Ботуњ
  -Крњево
  -Мала Плана
  -Радовањ
  -Ракинац
  -Доња Сабанта

  Одговори
 • Olivera

  Postovani, ne znam mnogo , ali koliko znam tata mi je rodjen u Kozuaru, mestu kod Uba. Tamo mi je rodjen i deda , pradeda i cukundeda, za dalje ne znam . Slava mi je Mitrovdan. Mislim da su mi preci nekada davno dosli iz Makedonije. Naravno zelela bih da znam vise.

  Одговори
  • Nenad

   E pa Olivera,i moji preci su rodjeni u Kozuaru i prezivaju se Zivanovici,isto slavimo Mitrovdan kao krsnu slavu..Mozda smo i rod.. Ja sam Nenad,rodjen 1981. od oca Milovna koji je rodjen 1951, u Kozuaru,njegov otac ( moj deda ) Todor je rodjen tridesetih,pradeda mi se zvao Dimitrije rodjen oko 1900 i neke,cukun deda se zvao Jovan,za njega ne znam kada je rodjen,znam samo da je poginuo negde na Solunskom frontu.. Daljih saznanja nemam… Ako prepoznajes neka imena,ti javi..Bio bih srecan da saznam vise..

   Одговори
 • Милодан

  Оливера!

  По књизи Љубе Павловића „Антропогеографија ваљевске Тамнаве“, писане почетком 20. века Живановића није било у Кожуару.

  http://www.poreklo.rs/2012/07/02/poreklo-prezimena-selo-ko%C5%BEuar-ub/

  Одговори
 • Шарко

  Gospodine Milodane hoćeš da ti ja kažem zbog čega nema Živanovića u knjizi Ljube Pavlovića? Zato što su ogranak nekog roda u Kožuaru i imaju novo prezime. Gospodjica Olivera potiče najverovatnije od roda Brdarevići-Brdarevski.

  Одговори
 • Miladin Zivanovic

  Pozdrav svim Zivanovicima ,
  Ja sam Miladin Zivanovic rodjen sam u Cacku 1971.godine .gde mi je rodjen i otac Rados 1938,god, i
  deda Miladin 1912.god. po kome sam ja i dobio ime. Tu smo znaci vec neko duze vreme ali bih voleo da znam nesto vise o poreklu krsna slava mi je SV. Jovan ….tragajuci malo usput sam saznao onako iz razgovora sa raznoraznim ljudima da moji koreni poticu negde iz okoline Bara Crna Gora ali su sve to price i nagadjanja jer nisam nasao nista u nekoj pisanoj formi tako da bi voleo znati nesto vise ,ako neko od Vas isto tragajuci nesto sazna bio bih zahvalan na bilo kakvoj korisnoj informaciji….

  Ziveli Zivanovici !!!

  S` postovanjem
  Miladin Zivanovic

  Одговори
  • zorazivanovicsreckovic

   Dobro vece ja sam zora zivanovic moje poreklo je zivaljevic i krsna slavami je 6oktobra zaveve jovan a pradeda mi se zvao ilija zivanovic.pozdra moji zivanovici

   Одговори
  • Zora zivanovic

   Postavi miladine i moje poreklo je iz crne gore i slavim slavu 6 oktobra sv.jovan znam samo da su se moji preci prezivali zivaljevic a ķada su se doseli u srbiju zivanovici.moj pradeda se zvao ilija.pozdrav

   Одговори
  • Живановићева

   Поздрав Миладине,
   Моја породица је Живановић, ми такође славимо Св. Јована (20.јануар). Ми смо из Голе Главе (околина Ваљева) . Мислим да је мој чукундеда Бошко први Живановић у овом селу.

   Одговори
  • Zoran Živanović

   Poštovani Miladine,
   moje ime je Zoran Živanović, rođen sam 1982. god. u Doboju (Republika Srpska). Živimo u selu Osječani od druge polovine 19. vijeka kada je po predanju moj čukundjed Gavro doselio iz Crne Gore, okolina Bara. Pradjed Petar je rođen 1890., djed Ostoja 1914. a otac Boško 1951. Godine. Krsna slava nam je takođe Sv. Jovan.

   Одговори
  • Tanja

   Zdravo ja sam Tanja Zubanović i krsna slava nam je sv Jovan isto kao i tvoja. Cela moja porodica je iz okoline Paraćina gde ima mnogo Zivanovica i svi su familija..Moj otac, deda , pradeda, čukun deda su rodeni u Pomoravskom kraju a za ostale pretke više neznam. Interesantno je da nam je krsna slava ista. Veliki pozdrav

   Одговори
 • Владимир Живановић

  Поздрав свим Живановићима! 🙂

  Да ли којим случајем неко има више информација о Живановићима из Купинова у Срему? Ту ми је рођен деда Велимир (рођ. 1908), и прадеда Петар, који је поред мог деде имао још два сина, Бранка и Павла, и три ћерке; а чукундеда се можда звао Раја (или већ нешто слично). Славимо св. Николу.

  Одговори
  • Andjela

   Petar Živanović je bio predsednik sela i položajnik kod kraljevske porodice pre rata. Najmlađi sin, Pavle Živanović (Beli) je rat proveo u logoru gde je izgubio prvo dete. Porodici je nakon rata oduzeta imovina nacionalizacijom. Pavle se posle rata vratio u selo i imao je još četvoro dece i ženu Dragicu. Sledeće dete – Ljilja je bila nastavnica biologije i umrla je od pluća u svojim dvadesetim. Pavlov sin Paja (Braca) je bio šef gradilišta i izvršio je samoubistvo sredinom osamdesetih. Negde oko bombardovanja su umrli Pavle, žena mu Dragica i ćerka Žiža (nadimak), vrlo obrazovana žena i učiteljica. Najmlađi Pavlov sin Raja (Čera), nastavnik fizičkog, je umro pre dve-tri godine.
   Pavlov sin Paja je iza sebe ostavio dvoje dece – Sašu, koji se u Bosni bavi ugostiteljstvom i Sanju, koja se u Rusiji bavi građevinom. Ćerka Žiža je iza sebe ostavila Snežanu i Nebojšu, oboje imaju dece, samo što Snežana živi u Beogradu, a Nebojša u Kupinovu. Raja je iza sebe ostavio sina Miloša koji živi u Beogradu ili je još uvek u Parizu.
   Pajina i Žižina deca imaju oko četrdeset, možda i koju godinu više, dok je Rajin sin negde oko 33-34.
   To je Pavlova strana porodice. Raja i Nebojša su bili poznati fudbaleri u Kupinovu. U bliskoj porodici imaju jednog doakademika, profesora na Sorboni, šahovskog velemajstora i vicešampiona države (u ženskoj konkurenciji), vrlo poznatu opersku divu (sa strane Dragice, Pavlove žene) i Rajin sin je ove godine bio u široj konkurenciji za Ninovu nagradu sa prvim romanom. Na žalost, sigurna sam da u Kupinovu živi samo Nebojša, Miloša vidim samo kad obidje očev grob i Snežana ponekad dođe, ali sve slabije. Porodicu stariji zovu i Stajkovići (to je špic name, drugo prezime često u selima pod austrougarskom okupacijom). Bila je i jedna mnogo dobra baka u Kupinovu čiji su sinovi Žarko i Branko, ali ja ne znam kako joj se zvao muž. I to su Živanovići (žive u Beogradu, a tamo je i Ninoslav Živanović), ostalih nema u selu, ali imaju puno rođaka, kao što vidiš. 🙂

   Одговори
   • Владимир Живановић

    Невероватно, хвала! Након онолико времена нисам очекивао да ће се неко јавити уопште, а сајт вероватно нема опцију да јави о одговору, и случајно погледам данас (а налазим се тренутно у Тјенђину, у Кини) и видим Ваш одговор. Заиста сам се обрадовао.

    Одговори
 • Милодан

  Фамилије-презимена Живановић по местима живљења. Према књизи Љубомира Љубе Павловића „Соколска нахија“.

  -Радаљ
  -Будишић
  -Планина
  -Читлук
  -Постење
  -Грачаница
  -Доња Љубовиђа
  -Салотуша
  -Рача
  -Рача (Бушинама)

  Одговори
 • Dragoljub Živanović

  Поздрав свим Живановићима,

  који су колико видим сви веома поносни на своје презиме, као и ја.
  Моји Живановићи потичу из Белог Потока, код Књажевца. према породичном предању ту живе од старине. Славимо Св. Мрату.
  Породични надимак је „мрдинци“, што можда долази и од „мратинци“. Најстарији предак кога знам је чукундеда Живан. Прадеда је као дечак отишао на школовање, завршио учитељску школу и од тада живимо у Нишу.
  Унапред се захваљујем за сваку евентуалну информацију о мојим Живановићима.

  Одговори
 • Aleksander Zivanović

  Pozdrav svima ….ja se Zovem Sasa Zivanović i rodjen Sam u Ljubljani 15.06.65….moj otac Branko Zivanović rodjen u selu Milići u bosni 1931-1933 godine otisao na studij gradjevine u Ljubljanu i diplomirao neznam Koje godine…uvek je govorio da nema roditelja ni brace ni sestara…Kad je meni bilo 2 godine odlazi u nemacku i ostavlja Mamu i mene. Jos i danas zivi u gradu Mannheim….kontakta ni nemamo …Imao Jesam Ali ne ide….pre deset godina saznao Sam da Imam polu sestru koju sam pre 3 godine i prvi put upoznao….zivi u Kanadi….neopisivo lepo …i zaznali smo od polu sestre da ima nas otac Jos brace i sestre…koji po nasim informacijama zive u Sabcu….jedan od brace se zove Ljubo….najveca mi zelja da upoznam rodbinu za koji nisam ni znao da postoji….Ja danas zivim u Austriji u gradu Graz ,ozenjem Sam i Imam Sina Filipa…..ako bekommen moze da pomogne Bio bi um zahvalan do kraja zivota….Evo i Broj telefona 0043 650 936 9000

  S postovanjem Sasa Zivanovic

  Одговори
 • Aleksander Zivanović

  Pozdrav svima Evo Imam nekih novih informacija…moj otac Branko Zivanović ima brace po imenu Rajko,Ratko,Ljubo i Ljubinka…..Ljubo i Ljubinka so iz sela Ristijevici kod Milića….Rajko ima ćerku koja se zove Mira i ima kafić u Šapcu kojeg vodi sa svojim muzem…..Eto toliko sa sada
  S.’ Postovanjem Sasa Zivanović

  Одговори
 • Милодан

  Фамилије-презимена Живановић, по местима пребивалишта. Према књизи Боривоја Дробњаковић „Космај“.

  -Влашка
  -Дучина
  -Кораћица
  -Парцани
  -Ропочево
  -Стојник

  Одговори
 • Nikola Zivanovic

  Pozdravi svima 🙂 Evo i ja da se prestavim Nikola Zivanovic 94god iz Loznice.. Slava Srdjevdan.. 🙂

  Одговори
 • Sale

  Interesuje me, da li neko zna nesto o poreklu od Zivanovica iz Bosne, od Srbinja.Slave Svetog Nikolu.

  Одговори
 • Miljan

  Pozz svim Živanovicima:-).

  Zovem se Miljan Živanovic, i poticem iz sela Strbac kod Knjazevca. Interesuje me ako mi neko moze dati smernice u vezi porekla. Ne bih znao puno reci, mada mislim da selo vodi poreklo s Kosova, i da su moji Zivanovici otuda negde dosli. Krsna slava mi je Sv. Toma ili ti Tomindan.
  Nemam puno informacija nazalost, ali koliko znam jedan od predaka, Rajko Zivanovic, ili ako se ne varam mozda cak i Zivan, bio je poznatiji trgovac tog vremena stokom, sa Austro- Ugarskom ako se ne varam..

  Unapred puno hvala
  S’ Postovanjem
  Miljan Živanovic

  Одговори
 • Милодан

  Фамилије-презимена Живановић, по местима пребивалишта. Према књизи Тодора Радивојевића „Лепеница“.

  -Лужница
  -Ботуњ
  -Доња Сабанта
  -Грошница
  -Ердеч
  -Горње Јарушие
  -Доње Јарушице
  -Лапово
  -Рача
  -Станови
  -Доброводица
  -Миронић
  -Жировница
  -Марковац, Цигани-Роми
  -Вучић
  -Мала Пчелица

  Одговори
 • RADMILA

  Pozdrav svim Živanovićima,da li neko ima podatke o Živanovićima iz Slavkovice(Ljig),krsna slava je Đurđic?!

  Одговори
 • Nemanja

  Ako neko od Zivanovica slavi Sveta Petku neka se javi

  Одговори
 • igor

  moj zivan je bio panic pre no sto se inokosao od oca i brace, dobio je slavu djurdjic. centralna srbija, basen morave.

  Одговори
 • zorazivanovicsreckovic

  Moje poreklo je iz crne gore potice od zivaljevevica kada su se doselili u srbiju postalisu zivanovici toliko znam krsna slava je zacece jovana krstitelja htela bih da znam jos mom poreklu i da li mozda postoji neki moj rodjak.ponosna sam na svoje poreklo.i krv nije voda. Pozzo

  Одговори
 • Филип Живановић

  Помаже Бог, моја фамилија је из Тополе, и сви славимо св. Николаја Мирликијског чудотворца. Не знам о пореклу презимена своје породице…

  Одговори
 • Snežana Živanović

  Poštovanje,
  Moj otac Bogomir rođen je u selu Jezero kod Sokobanje.
  Naša krsna slava je Sv. Nikola.
  U našoj familiji postioji i prezime Videnović.
  Tata je tvfrdio da je naše pravo prezime Živanović.

  Одговори
 • zorazivanovic

  Ja bih zelela da saznan nesto o mom poreklu familiji zivanovic samo znam da su se prezivali zivaljevic kada su se doselili u srbiju onda zivanovic krsna slava je 6 oktobra sv.jovan.i znam samo da mije se pradeda zvao ilija.pozz .

  Одговори
 • Radovan Zivanovic

  pozdrav Zivanovici
  ja sam iz krnjesevaca, malo mesto u sremu.nasa krsna slava je lazareva subota,vrbica. ja sam cuo da ovo prezime potice iz crne gore..
  p.s ako ima neka mladja prezimenjakinja neka mi se javi da razmenimo misljenja :)))

  Одговори
 • Zora zivanovic

  Pozdrav svim zivanovicima.moji pradeda se zvao ilija imao je tri sina mihaila.radovana i zivana.moja slava je 6 Oktobta sveti jovan krstitelj ako ima neko ko slavi istu slavu neka se javi.prijatan dan moji zivanovici

  Одговори
 • Dejan

  Vidim da malo ko vuce poreklo s Kosova. Moji preci su pod Carnojevicem dosli iz Vucitrna u Srem i tu ostali. Slava je Sv. Petka.

  Одговори
  • Nemanja

   Pozdrav! I moja slava je Sveta Petka.Mozes li malo detaljnije da mi kazes o svom poreklu? Po prici moji preci su dosli iz Crne Gore u toplicki kraj tacnije u selo Donja Toponica kod Prokuplja.

   Одговори
 • Bojan

  Pozdrav za sve Živanoviće moji preci su Sa Homolja tačnije selo Ribare slavimo Sv Jovana

  Одговори
 • Zivanovic Djordje

  Pozdrav svim Živanovicima!Zovem se Djordje,od oca Vida djeda Djura,pradjeda Mica i cukundjeda Vidaka Živanovica koji se naselio u Ulcinj 1880god.Dosavsi u Ulcinj iz Lipe Dobrske-Dobrsko selo kod Cetinja mijenja porodicno prezime Milanovic u novo Živanovic,sjecanja radi na djeda Živana.U Ulcinju bliskih rodjaka ima nas oko pedesetak a ostali su uglavnom u Beogradu i po Srbiji.Znaci pripadamo Rijeckoj Nahiji-Dobrsko pleme zvano DOBRLJANI.Svima nam je slava SVETI NIKOLAJ.Ja sam rodjen u Ulcinju 1956.god.Od 1970 zivim u Beogradu.Od 1990 u Moskvi,a posle povratka iz Rusije 2000 neprekidno zivim u Ulcinju naselju Liman.Drago mi je da nas ima po citavom svijetu i ako Bog da da nas ima sto vise.Mozda nekad dragi prezimenjaci navratite do Ulcinja.Cekam Vas.Pozdrav!!!

  Одговори
 • Марко С. Живановић

  Помаже Бог браћо и сестре!
  Ја сам Марко Живановић. Рођен сам 05.05.1990. год. у Шапцу. Мој отац се зове Спасоје Живановић рођен 02.09.1965. год. и свештеник је у Бановом Пољу (село у Мачви, општина Богатић). Његов отац, мој покојни деда звао се Милован Живановић, рођен 1934. год у селу Јошева код Лознице – Јадар, одакле је и мој отац дошао на парохију. Дедин отац, мој прадеда звао се Спасоје као и мој отац. Од осталих предака, знам за Драгића Живановића и Марка Живановића такође мог прадеду који је живео у Крупњу, рођен око 1896-7. а умро 1993. год. Прадеда Марко је за време Краљевине Југославије предпостављам имао неки виши чин у војсци јер сам недавно нашао у старој кући златне токе које су припадале њему. (као што садашњи гардисти носе преко рамена и груди).
  Од деде сам једном приликом чуо да су се наши преци доселили на подручје Јадра ( где има доста породица Живановић) из Црне Горе или из Херцеговине.
  Крсна слава моје породице је Преподобни Алимпије Столпник – 9. децембар
  Ако неко зна нешто више о Живановићима из овог краја нека се јави.
  Поздрав и свако добро!
  Марко С. Живановић

  Одговори
  • DRAGAN ŽIVANOVIĆ

   Bog pomogao Marko.Ja sam Dragan Živanović,rođen sam 1958 godine u Šapcu,radio sam u Šapcu,a sada živim u Majuru.Moji su poreklom iz Vrbića,opština Krupanj,vidim sa su i vaši vezani za krupanj.Naša krsna slava je Đurđevdan.Prema nekim pisanim izvorima,moji vode poreklo iz Banta, a kako su tamo došli i odakle neznam.Drago mi je da čujem prezime Živanović.

   Одговори
 • Nikola Živanović

  Vodimo poreklo iz Crne Gore, od nekakvog Živana, okosnica familije je u selu Kotešica kod Valjeva. Slavimo Lazarevu subotu.
  Znam da je taj Živan bio hajduk, pa prebegao iz Crne Gore za Valjevo. Navodno je oteo harač Turcima 1600 i neke. Nismo našli još te ćupove.
  Pogrdno su nas negde zvali i Šogodići…

  Одговори
 • Ljiljana Zivanovic

  Rodjena sam u Nisu.Najdalje sto znam je da mi je pradeda bio Zivanovic Aleksa iz Sapca(zena mu se zvala Neda).jedan od njegovig sinova se zvao Miodrag Zivanovic(moj deda).Miodrag je imao troje dece: Pavle(rodjen 1926),Bosiljka (1927) i Zivota(1934.Zivota je moj otac)Pavle ,moj stric, je rodjen u Beogradu i zavrsio je vojnu akademiju.Ima sina Nikolu Zivanovica,kog nikada nisam videla u zivotu.(ne znam ni gde se nalazi)Moja tetka Bosiljka se udala za nemca i tamo je zivela do pre dve godine.(umrla je).Ako neko prepoznaje imena,neka mi se javi na email:[email protected]

  Одговори
  • Jelena Živanović

   Draga Ljiljo… ja zivim u Sapcu. Ovde smo vise od sto godina. Najstariji član kog znam je moj pradeda Rajko rodjen 1895, umri 1988. Trenutno istrazujem. Nasa krsna slava je Sveti Stefan Dečanski u narodu ga zovu Sv. Mrata.

   Одговори
   • Aleks Zivanović

    Draga gospodjo Jelena Zivanović
    Pročitao sam vaš komentar i zanima me da li vam je pradeda Rajko imao brata Branku,Ljubu i sestru Ljubinku?
    Dali vam selo Ristijevići opština Milići nešto znači u potrazi za precima
    Pozdrav Aleks Zivanović

    Одговори
 • Jelena Živanović

  Dragi prijatelji i familio svima veliki pozdrav iz Šapca, tačnije selo Jelenča. Najdalji predak kog znam je moj pradeda Rajko otac mog dede po ocu. Krsna slava nam je Sv. Stefan Dečanski poznatiji u narodu kao Sv. Mrata. Ako neko ima neku informaciju neka pise ovde ili na
  e-mail: [email protected]

  Одговори
 • Radovan Živanović

  ja sam Radovan Zivanovic,zivim u Beogradu,iz Ljubovije sam i krsna slava mi je Lazareva subota.☺️

  Одговори
 • Andrijana

  Zdravo svima 🙂

  Ja sam Andrijana Zivanovic. Vidim da gospodin Milodan nigde nije nasao da nas ima i u Malom Pozarevcu, opstina Sopot. Ovde ima 3 familije Zivanovica, koliko ja znam. Iskreno sam mislila da nas samo ovde i ima 😀 dok nisam procitala sve ovo. Elem, ocigledno je kako svi mislimo/znamo da poticemo od Zivana. I meni su tako stariji pricali. Ja sam rodjena ’92 godine. Moj tata je Miroslav Zivanovic, deda Rajica Zivanovic, pradeda Zivota Zivanovic, cukundeda Filip Zivanovic i ko je njegov otac bio stvarno ne znam, ali znam da su svi oni rodjeni u Malom Pozarevcu. Ako neko zna nesto o mojim precima (neki socni trac mozda ? ) ili dalje pretke za koje ja ne znam i kako smo uopste dosli u Mali Pozarevac, neka mi se javi. [email protected]

  Pozdrav svima.

  Одговори
 • Andrijana

  Da, krsna slava je Sveti Nikola.

  Одговори
 • Влада Живановић KG

  Rođen sam u Kragujevcu 1981. Deda je rođen u Varvarinu kao I pradeda. Sveti Nikola. U knjizi Službenog glasnika – Temnić poreklo piše da su se doselili iz Aleksinca. [email protected]

  Одговори
  • Milica Živanović

   Rođena sam u Aleksinačkom Bujmiru (opština Aleksinac) 1995 god. Slava je sv. Stefan. Poreklo vodimo od Živana, koji se doselio u Bujmir sa 3 brata (Živan, Beli i valjda Jovan). Živan je valjda imao sina Jovana, zatim Milana, Milan je imao 2 sina, jedan od njih je moj čukundeda Dragoljub, on sina Dragoslava (mog dedu) i ćerku Branku, moj deda 2 sina, Dejana (mog oca) i Nenada.
   (nadam se da nisam neko ime zaboravila)
   Postoji par porodica Živanović u Bujmiru, ali i u Aleksincu, jedan deo porodice je i u Sokobanji.

   Одговори
 • Stanislav Živanović

  E da se i ja javim, pozdrav svima! Zovem se Stanislav Zivanovic, od oca Milana Zivanovica, koji ima bracu Zorana i Radenka, ima i polu brata koji je živeo tu negde oko Osečine, deda se zvao Stanislav, imao je brata Branka ili Branislava koji je poginuo u Drugom Sv ratu, ziveli su u selu Plužac kod Osečine, pa su se šezdesetih godina doselili u Srem.

  Одговори
 • Stanislav Živanović

  Slava je Sv Nikola.

  Одговори
 • Milorad Živanović

  Dragi prijatelji ,ja sm Milorad Živanović,rođen sam u Valjevu 1963 go. Poreklo mi je iz Ljiga ,tačnije selo Liplje.Deda mi je bio iz Liplja,a živeo je u Ljig gde mi je rođen i otac Danilo.Po priči dede poreklo nam je sa Kosova slo Brnjica kod Prištine.U ovaj deo Srbije smo došli u velikoj seobi Arsenija Čarnojevića.Krsna slava nam je Sveti Nikola.

  Одговори
 • Zivanovic Dragutin

  Zovem se Dragutin Zivanovic rodjen u selu Bujakovici,opstina Srebrenica,Republika Srpska.Otac mi se zvao Vujica,djed Cvetko,pradeda Milic,A cukundeda se zvao Djuro .Djuro i njegov brat Stojan,su dosli u Bujakovice iz sela Gostilj-a ,kod Sbrenicere.To je sve sto znam.Krsna slava nam je Sveti Nikola 19.Decembra
  Pozdrav prijateljima iRODBINI
  Dragutin Zivanovic

  Одговори
 • Димитрије Живaнoвић

  Пoштoвaње,
  Јa сaм Димитрије Живaнoвић из Мoдриче (1994. гoд) у РС. Oвдје смo oд 1972/74. гoдине.
  Мoј дјед Димитрије (1932) вoди пoријеклo из зaсеoкa Кoјчинoвaц кoд Јaње, a крснa слaвa нaм је Св. Сaвa.

  Одговори
 • Milos Zivanovic

  Pozdrav postovani Zivanovici.

  Da li neko ima informaciju o Zivanovicima iz sela Lopatanj, kod Osecine ? Deda mi se zvao Sreten Zivanovic, kao mlad je nakon naconalizacije presao u Banatski Brestovac sa porodicom, a potom u Jagodinu. Ime njegovog oca je Svetislav, znam da je bio ucesnik I svetskog rata i nosilac spomenice. Njegov otac se zvao Filip i ziveli su u Lopatnju. Da li ima podataka o tom delu porodice i da li ima jos Zivanovica u Lopatnju, Osecini ? Pozdrav svima !

  Одговори
 • Aleksandar Zivanovic

  Pozdrav,

  Moji Zivanovici su iz okoline Loznice i slave Djurdjevdan (ako slave, neki su postali komunisti pa odbacili i slavu). Moj deda, Bozidar jer u neko doba presao iz Trbusnice (blizu Trsica) do Paskovca na putu do Zajace. Cini mi se da se pradeda zvao Mihailo. Bozidar je bio rudar Antimona u Zajaci. Potomci su rasuti od Loznice do Beograda, i u SAD, Nemackoj, Francuskoj, Australiji a jedno vreme cak i u Juznoj Africi. U Paskovcu, od devetoro braca, nijedna muska glava nije ostala iako su podigli i ostavili cetiri velike kuce.

  Pozdrav

  Одговори
 • David Živanović

  Da li neko zna nesto o Živanovićima iz mesta Korenita kod Loznice.Moj pradeda se zvao Dimitrije,ima sina Miletu(mog dedu)koji zivi u mestu Krivaja kod Sapca.Moj deda ima dva sina Miroslava i Dragutina(Beli).Dragutin je moj cica zivi u Sapcu i ima dva sina Mateju i Luku.Moj otac je Miroslav i mi zivimo u Kragujevcu mesto Stragari tu smo se doselili jer je moj otac svestenik i on ima nas cetvoro mene Anu Nikolinu i Dimitrija.Bio bih zahvalan ako bi mi neko vese rekao o mojoj grani Zivanovica.

  Одговори
 • Anastasija

  Pozdrav Živanovići. Devojački sam se prezivala Živanović pa želim da podelim sa vama šta sam uspela saznati o prezimenu. Živela sam u selu Braničevu kod Velikog Gradišta. Slava Đurđic.
  Moj otac je Zoran Živanović rođen 1975. godine, deda Živorad rođen 1945. godine, pradeda Miodrag rođen 1920. godine, čukundeda Kosta rođen 1900. godine, navrndeda Dragutin rođen 1874. Od pradede do navrndede svi su sahranjeni u istom selu.
  Prema priži mog dede Živorada prezime je nastalo od Živana koji je došao sa nekoliko braće.
  Prema drugoj priči mog dede Živorada, ranije pre toga smo se prezivali Stokić.

  Ako se neko pronašao ili zna neko više nek mi se slobodno javi na mail: [email protected].
  Hvala unapred i srećno!

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top