Poreklo prezimena Dunjić Reviewed by Momizat on . [toggle title="TESTIRANI DUNJIĆI NA SRPSKOM DNK PROJEKTU"] Dunjić Haplogrupa: R1a opšti klaster Poreklo: Aleksandrovac, Srbija Krsna slava: Kontakt: _____________ [toggle title="TESTIRANI DUNJIĆI NA SRPSKOM DNK PROJEKTU"] Dunjić Haplogrupa: R1a opšti klaster Poreklo: Aleksandrovac, Srbija Krsna slava: Kontakt: _____________ Rating: 0
You Are Here: Home » Prezimena » Poreklo prezimena Dunjić

Poreklo prezimena Dunjić

TESTIRANI DUNJIĆI NA SRPSKOM DNK PROJEKTU

Dunjić

Haplogrupa: R1a opšti klaster

Poreklo: Aleksandrovac, Srbija

Krsna slava:

Kontakt:
_________________________

Dunjić

Haplogrupa: R1a opšti klaster

Poreklo: Aleksandrovac, Srbija

Krsna slava:

Kontakt:
_________________________

KOMPLETNE REZULTATE POGLEDAJTE OVDE

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

prezime@poreklo.rs
Pišite nam


Komentari (7)

 • Zoran

  Po prezimenu Dunjic imam nekoliko reci.Moj pokojni deda je malo istrazivao svoje poreklo ,on je rodjen u cacanskom selu Kaona,takodje i njegov otac i deda.on je otisao mnogo dalje i od svojeg daljeg rodjaka saznao a potom i otisao u izvesno selo Dunjce u okolini Trebinja,boravio je tamo nekoliko dana i upoznao neke stare ljude koji su se ispostavili kao njegovi rodjaci.jedan stariji covek mu je i objasno da su dva brata iz sela otisla i preselila se u Srbiju jedan u okolinu cacka a drugi u oklinu Krusevca.Takodje i ja znam za mnogo familija Dunjica u Krusevackom kraju i takodje u okolini Cacka,Medjutim nisu u rodbinskim vezama iako prezime Dunjic nije tako rasprostranjeno u Srbiji

  Odgovori
 • Bojan

  Pozz. Ja sam takodje Dunjic. Pradeda mi se zvao Stanko poreklom iz Ploca Zupa Aleksandrovacka. Dosao je u kucu tj udao se u selo Boce (Kovaci) Josanicka banja.
  Imao je jednog koliko znam ja brata Marka. Koji je ostao u Plocama.
  Nas Dunjica ima jos u Velikoj Plani tj tu smo se doselili.
  Ako neko ima jos preciznije informacije ,pisite.

  Odgovori
  • O. Dunjić

   Poštovani Bojane,
   Ukoliko je Vaš pradeda Stanko Dunjić iz Župe i iz sela čije ste ime napisali, onda je on iz Ploče i pradedin brat Marko nije ostao u Pločama, već u Ploči. Dunjići iz Ploče su u Ploču došli iz Rokca, susednog sela, koje je „baza“ Dunjića koji slave Sv. Vartolomeja i Varnavu. Deda Vam se nije udao u Boće, već je miradžija, kao što su miradžije i Dunjići iz Kovača. Miradžija je u željinskim selima reč sa pozitivnom konotacijom. I naše prezime je „žensko“… Ukoliko tragate po defterima, bićete ponosni na svoje patrilinearne pretke i svoje prezime, kao i ja. Na ovom portalu ima podataka sa terena koji nemaju utemeljenje u dokumentima, ali su dragoceni jer ukazuju na to da ljudi često analogijom ispričaju priču o poreklu i da mladi pitaju ko su i odakle su. Kad se ne zna, posegne se za najbližom pričom… Kada je informator Pavloviću pričao o Bojanićima i Dunjićima, nije pogrešio – poštuju se i smatraju se rođacima, ali… Dunjići su plavi i svetlooki, a u 20. veku smo postali i crnomanjasti i crnooki – od snajki, jer su se ženili devojkama sa raznih strana. Pogledajte deftere, bićete ponosni na svoje pretke. Nije nam svojstveno da govorimo o sebi i da se busamo u prsa, pa neću ni ja. Pogledajte šta stare knjige kažu. Svako dobro.

   Odgovori
 • Nikola

  Zdravo svima ja sam Nikola iz Vrnjacke banje sam rodom znam da mi se pradeda rodio u banji 1905

  Odgovori
 • Aleksandar Dunjic

  Moje postovanje za autora ovog teksta.Voleo bih da istrazim svoje poreklo a deluje mi kao da vi znate puno o poreklu naseg prezimena.Ako zelite javite mi se na mail Aleksandardunjic95@gmail.com
  Bio bih veoma pocastvovan, hvala 🙂

  Odgovori
 • Dunjic Dragan

  Pozdrav svima. cukundeda mi se zvao Ljubisav, paradeda Radovan. Zivim u Saranovu, opstina Raca-Kragujevacka. Paradeda ne pamti kad su se njegovi preci doselili tu, a rodjen je 1901. godine. Voleo bih da istrazim svoje poreklo, da li bi vi mogli da mi pomognete oko toga? Moja krsna slava je Sv. Stefan Decanski (Mratindan).

  Odgovori
 • Dušan

  Poštovan dan. O poreklu svojih dedova ne znam ništa mnogo, tek onako površno. Znam da mi se prađed zvao Milorad(rođen oko 1904. godine). Njegov otac se zvao Adam. Vekovima su živeli u selo Mala Draguša, nadomak Aleksandrovca. Moj deda se doselio u Beograd, a njegov brat je ostao tamo,te i njegovi potomci. Naša krsna slava je Prenos moštiju Sv. Vartolomeja(7.9.).Voleo bih detaljnije znati o svojim precima i poreklu, da li bi Vi mogli da mi pomognete oko toga?

  Odgovori

Ostavi komentar

© 2012- 2013 POREKLO poreklo.rs

Scroll to top