Порекло презимена Дуњић Reviewed by Momizat on . [toggle title="ТЕСТИРАНИ ДУЊИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ"] Дуњић Хаплогрупа: R1a општи кластер Порекло: Александровац, Србија Крсна слава: Контакт: _____________ [toggle title="ТЕСТИРАНИ ДУЊИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ"] Дуњић Хаплогрупа: R1a општи кластер Порекло: Александровац, Србија Крсна слава: Контакт: _____________ Rating: 0
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Дуњић

Порекло презимена Дуњић

ТЕСТИРАНИ ДУЊИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ

Дуњић

Хаплогрупа: R1a општи кластер

Порекло: Александровац, Србија

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

Дуњић

Хаплогрупа: R1a општи кластер

Порекло: Александровац, Србија

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам


Коментари (7)

 • Zoran

  Po prezimenu Dunjic imam nekoliko reci.Moj pokojni deda je malo istrazivao svoje poreklo ,on je rodjen u cacanskom selu Kaona,takodje i njegov otac i deda.on je otisao mnogo dalje i od svojeg daljeg rodjaka saznao a potom i otisao u izvesno selo Dunjce u okolini Trebinja,boravio je tamo nekoliko dana i upoznao neke stare ljude koji su se ispostavili kao njegovi rodjaci.jedan stariji covek mu je i objasno da su dva brata iz sela otisla i preselila se u Srbiju jedan u okolinu cacka a drugi u oklinu Krusevca.Takodje i ja znam za mnogo familija Dunjica u Krusevackom kraju i takodje u okolini Cacka,Medjutim nisu u rodbinskim vezama iako prezime Dunjic nije tako rasprostranjeno u Srbiji

  Одговори
 • Bojan

  Pozz. Ja sam takodje Dunjic. Pradeda mi se zvao Stanko poreklom iz Ploca Zupa Aleksandrovacka. Dosao je u kucu tj udao se u selo Boce (Kovaci) Josanicka banja.
  Imao je jednog koliko znam ja brata Marka. Koji je ostao u Plocama.
  Nas Dunjica ima jos u Velikoj Plani tj tu smo se doselili.
  Ako neko ima jos preciznije informacije ,pisite.

  Одговори
  • О. Дуњић

   Поштовани Бојане,
   Уколико је Ваш прадеда Станко Дуњић из Жупе и из села чије сте име написали, онда је он из Плоче и прадедин брат Марко није остао у Плочама, већ у Плочи. Дуњићи из Плоче су у Плочу дошли из Рокца, суседног села, које је „база“ Дуњића који славе Св. Вартоломеја и Варнаву. Деда Вам се није удао у Боће, већ је мираџија, као што су мираџије и Дуњићи из Ковача. Мираџија је у жељинским селима реч са позитивном конотацијом. И наше презиме је „женско“… Уколико трагате по дефтерима, бићете поносни на своје патрилинеарне претке и своје презиме, као и ја. На овом порталу има података са терена који немају утемељење у документима, али су драгоцени јер указују на то да људи често аналогијом испричају причу о пореклу и да млади питају ко су и одакле су. Кад се не зна, посегне се за најближом причом… Када је информатор Павловићу причао о Бојанићима и Дуњићима, није погрешио – поштују се и сматрају се рођацима, али… Дуњићи су плави и светлооки, а у 20. веку смо постали и црномањасти и црнооки – од снајки, јер су се женили девојкама са разних страна. Погледајте дефтере, бићете поносни на своје претке. Није нам својствено да говоримо о себи и да се бусамо у прса, па нећу ни ја. Погледајте шта старе књиге кажу. Свако добро.

   Одговори
 • Nikola

  Zdravo svima ja sam Nikola iz Vrnjacke banje sam rodom znam da mi se pradeda rodio u banji 1905

  Одговори
 • Aleksandar Dunjic

  Moje postovanje za autora ovog teksta.Voleo bih da istrazim svoje poreklo a deluje mi kao da vi znate puno o poreklu naseg prezimena.Ako zelite javite mi se na mail [email protected]
  Bio bih veoma pocastvovan, hvala 🙂

  Одговори
 • Dunjic Dragan

  Pozdrav svima. cukundeda mi se zvao Ljubisav, paradeda Radovan. Zivim u Saranovu, opstina Raca-Kragujevacka. Paradeda ne pamti kad su se njegovi preci doselili tu, a rodjen je 1901. godine. Voleo bih da istrazim svoje poreklo, da li bi vi mogli da mi pomognete oko toga? Moja krsna slava je Sv. Stefan Decanski (Mratindan).

  Одговори
 • Dušan

  Poštovan dan. O poreklu svojih dedova ne znam ništa mnogo, tek onako površno. Znam da mi se prađed zvao Milorad(rođen oko 1904. godine). Njegov otac se zvao Adam. Vekovima su živeli u selo Mala Draguša, nadomak Aleksandrovca. Moj deda se doselio u Beograd, a njegov brat je ostao tamo,te i njegovi potomci. Naša krsna slava je Prenos moštiju Sv. Vartolomeja(7.9.).Voleo bih detaljnije znati o svojim precima i poreklu, da li bi Vi mogli da mi pomognete oko toga?

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top