Порекло презимена Дубајић

16. фебруар 2012.

коментара: 9

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (9)

Одговорите

9 коментара

  1. Nada

    Nada Milana Dubajic moj deda voiid poreklom iz Like Donji Lapac Knin, pznati Simo Dubajic partizan iz tog kraja, Dubajic generalni sekretar crvenog krsra Jugoslavije, glumac Dejan Dubajic u Srbiji

  2. Симо Б. Дубајић

    По усменом предању у нашој породици, а и по неким подацима из црквених књига из Манастира Крупа и Манастира Крка (на жалост немам података којих све тачно), порекло водимо од предака који су насељавали предео између Доњег Лапца и Срба у Лици и дубље трагове од тога не знамо. Пре око 350 година (грубо) зна се да су наши преци мигрирали југозападно и део племена се задржао у Плавну (код Книна), где је била присутна већа популација са тим презименом до 1995. г. Наша грана породице је наставила јужно и дошла прво у Радучић, а онда и у оближње Кистање у Далмацији. У Кистањама су били једина породица која је само у једној грани оставила мушке потомке (пок. Шпиро Дубајић и пок. синови његови Симо, Милан и Жарко-мој деда) који носе презиме.

    • Радомир Огризовић

      Пуно поздрава из Панчева. Знам из бабине приче да смо у блиским рођачким везама са породицом Шпира Дубајића.

  3. Симо Б. Дубајић

    Исправка: погрешно сам написао “мигрирали југозападно” у ствари је било- југоисточно.

  4. Davor

    Moja baka Anka rodjena oko 1930, devojacko Dubajić, rođena i živela do pre 2gog svetskog rata negde valjda oko Otočca.

  5. slobodan

    Ono sto znam je da su se moji predci doselili iz Like u Amajlije selo koje se prije zvalo Duboko pored danasnjeg grada Bijeljina takodje znam da su se tada doselila petorica brace i tad su morali dobiti razlicita prezimena zbog tadasnje vlasti mi smo zadrzali prezime Dubajici a ostala cetvorica brace dobila su nova prezimena Jovanovici,Krstici , Tadici i Ljubic. Ja se zovem Slobodan moj otac Rajko djed Slobodan pradjed Lazar , Lazarov otac Rajko ,Rajkov otac Ranko i Rankov otac Rajko .

  6. Урош Дубајић

    По предању мојих ђедова, сви Дубајићи потичу из истог села “Срб” у Лици. И сви Дубајићи су у крвном сродству. Једно је од најријеђих презимена.

  7. Nataša

    Poštovani, moje devojačko prezime je Dubaić, bez j. Moj deda Sava je došao iz Srba,pre drugog svetskog rata u Zemun na zanat. Tu je i ostao. Krsna slava je Đurđevdan. Braća su mu Nikola, Mićo, Dragan i Jovan a sestre Smiljana i Dara.
    Doduše neki imaju slovo j u prezimenu a neki ne. Nažalost svi su pokojni. Od oca Petra i majke Đuje. Interesuju me koreni a nemam od koga da saznam.