Poreklo prezimena Dubajić

16. februar 2012.

komentara: 9

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (9)

Odgovorite

9 komentara

  1. Nada

    Nada Milana Dubajic moj deda voiid poreklom iz Like Donji Lapac Knin, pznati Simo Dubajic partizan iz tog kraja, Dubajic generalni sekretar crvenog krsra Jugoslavije, glumac Dejan Dubajic u Srbiji

    • Zoran

      Glumac Dejan Dubajić je rođeni brat moje bake – Milene Dubajić a imali su još i brata (mlad je stradao) Vojina i sestru Desanku.
      Po muškoj liniji nema potomaka.

  2. Simo B. Dubajić

    Po usmenom predanju u našoj porodici, a i po nekim podacima iz crkvenih knjiga iz Manastira Krupa i Manastira Krka (na žalost nemam podataka kojih sve tačno), poreklo vodimo od predaka koji su naseljavali predeo između Donjeg Lapca i Srba u Lici i dublje tragove od toga ne znamo. Pre oko 350 godina (grubo) zna se da su naši preci migrirali jugozapadno i deo plemena se zadržao u Plavnu (kod Knina), gde je bila prisutna veća populacija sa tim prezimenom do 1995. g. Naša grana porodice je nastavila južno i došla prvo u Radučić, a onda i u obližnje Kistanje u Dalmaciji. U Kistanjama su bili jedina porodica koja je samo u jednoj grani ostavila muške potomke (pok. Špiro Dubajić i pok. sinovi njegovi Simo, Milan i Žarko-moj deda) koji nose prezime.

  3. Simo B. Dubajić

    Ispravka: pogrešno sam napisao “migrirali jugozapadno” u stvari je bilo- jugoistočno.

  4. Davor

    Moja baka Anka rodjena oko 1930, devojacko Dubajić, rođena i živela do pre 2gog svetskog rata negde valjda oko Otočca.

  5. slobodan

    Ono sto znam je da su se moji predci doselili iz Like u Amajlije selo koje se prije zvalo Duboko pored danasnjeg grada Bijeljina takodje znam da su se tada doselila petorica brace i tad su morali dobiti razlicita prezimena zbog tadasnje vlasti mi smo zadrzali prezime Dubajici a ostala cetvorica brace dobila su nova prezimena Jovanovici,Krstici , Tadici i Ljubic. Ja se zovem Slobodan moj otac Rajko djed Slobodan pradjed Lazar , Lazarov otac Rajko ,Rajkov otac Ranko i Rankov otac Rajko .

  6. Uroš Dubajić

    Po predanju mojih đedova, svi Dubajići potiču iz istog sela “Srb” u Lici. I svi Dubajići su u krvnom srodstvu. Jedno je od najrijeđih prezimena.

  7. Nataša

    Poštovani, moje devojačko prezime je Dubaić, bez j. Moj deda Sava je došao iz Srba,pre drugog svetskog rata u Zemun na zanat. Tu je i ostao. Krsna slava je Đurđevdan. Braća su mu Nikola, Mićo, Dragan i Jovan a sestre Smiljana i Dara.
    Doduše neki imaju slovo j u prezimenu a neki ne. Nažalost svi su pokojni. Od oca Petra i majke Đuje. Interesuju me koreni a nemam od koga da saznam.