Danojlić

16. februar 2012.

komentara: 1

Poštovani,

ova stranica je u pripremi.

Pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (1)

Odgovorite

Jedan komentar

  1. Aleksandar

    Poreklo prezimena Danojlić. Potiče iz Crne Gore. Sa Cetinja. Prema zapisima iz crkvenih knjiga.. Bila su tri brata Danojlić.. Zbog stalnih maltretiranja od strane Turaka i zuluma koji su trpili.. Tri brata su zbacili sa konja turskog bega i izmasakrila li ga sekirama. Bojeći se krvne osvete, tog istog dana su spakovali malo stvari i hrane u ruksak.. Uputili su se pravac Srbije. Jedan je ostao u dolini Ibra. Drugi je došao u Šabac – Pocerinu. Treći je se uputio u Vojvodinu. Negde u Banat.. Tu su ostali do današnjih dana.
    Danas na Cetinju ima preko 200 stanovnika koji nose prezime Danojlić. Krsna slava Danojlića je 8 april , sveti Arhangel Gavrilo post.. Po manastirima širom Srbije i Kosovu i Metohiji imaji ikone i freske sa ovim svecem . Kao i crkve podignute. Bio je blag svetac.

    Poreklo Danojlića iz Mačve je poreklo iz Hrvatskih krajeva…