Poreklo prezimena Vraneš

15. februar 2012.

komentara: 27

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (27)

Odgovorite

27 komentara

  1. Dejan vranes

    Moji su iz jugova pljevlja..slavimo Nikoljdan..ja znam pricu da smo od plemena Drekalovic da smo zbog krvne osvete doselili u vranesku dolinu pa kasnije i otud zbog krvnih osveta dosli u jugovo i uzeli prezime Vranes..prije toga smo se prezivali Mickovic i Bozovic

  2. Suza

    Dobar dan, slucajno sam naletela na ovaj sajt, dok sam pretrazivala po internetu poreklo Vraneša, moj tata Mane Vraneš je rano umro, i zbog ranog gubitka nisam bas upucena u poreklo Vraneša, bio je sin Milana Vraneša i Nevenke Vraneš, i brat od Bore Vraneša, moj otac je rodjen u Temerinu.. i takodje nam je krsna slava Sveti Jovan Krstitelj..

    • Momčilo Vraneš

      Vraneši u Vojvodini (Bački Brestovac,Sombor,Temerin,Bački Jarak it’d.) su kolonizovani Ličani,najviše iz okoline Tuzevića(Brinje) posle 2 svetskog rata i Slavs im je sveti Jovan

      • Maja Mišić

        Moja baka je Darinka, dev. Vraneš (Kotlar) iz Bačkog Brestovca, rođena u Tuževiću kod Brinja. Baš sam nedavno bila da posetim to prelepo, a skoro ugašeno selo u Lici. Bile su dve linije Braneša koje su u 2. sv. ratu došle u Vojvodinu – Vraneš Kotlar i Vraneš Šnajder.

    • Draško

      Pozdrav! Moj pradjed zvao se Mane Vraneš. Imao je sinove Petra, Vladu, Milana i Stevu. Kćeri Nadeždu, Milicu i Sofiju. Doselili su poslije Velikog Rata iz Like u okolinu Banja Luke. Slava je Sveti Jovan.

  3. Katarina

    Moj otac je Vranješ rodjen je u Lici u Korenici nekada Titova Korenica.Rano je umro tako da veoma malo znam.Krsna slava nam je Sveti Jovan.Moj deda je dosao za vreme ll svetskog rata u Srbiju zvao se Dane Vranješ.

    • Sava

      I moj deda je iz Like, Korenice isto Vranjes, isto slava Sveti Jovan, dosao u Bg 70ih vojnom sluzbom. Milan Vranjes se zove, bas cu da pitam za Daneta 🙂

  4. Borko Vranes

    Ja sam Borko Vranes,od oca Sava,djeda Sajo mi potičemo iz sela Kotorac kod Pljevalja