Poreklo prezimena Gvojić

15. februar 2012.

komentara: 31

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (31)

Odgovorite

31 komentara

  1. Dragan

    Plaski. Mogoric pa Svrackovo selo…a pre toga?

  2. Slavonac

    Poštovani Gvojići/Gvoići/Gojići….. Prenose se priče da smo stigli preko Bosne , napuštajući svoja ognjišta dolaskom Turaka. Bila su dva brata sa porodicama, od kojih je jedan ostao na Kordunu i njima je krsna slava Sveti Nikola a drugi brat sa porodicom je otišao u Slavoniju/ Virovtica/Naudovac i oni imaju slavu Đurđevdan. Nažalost sudbina nam je da napuštamo svoja ognjišta. Bilo bi poželjnio da otvorimo Facebook stranicu sa našim prezimenom, gdje se možemo družiti, organizovati susrete, razmjenjivati informacije , pomagati..Ne zaboravimo svoje korijene, družimo se ili nam preti nestanak.
    Pozivam vas da se javite na FB: Rv Rade Gv . Veliki pozdrav iz Italije.

    • Sanja Milan Gvojic

      Postoji profil na kome su svi i odvojeni su po stablima u albumima. Naravno ne stizem da bas sve postavim ali pratite i saradjujte.

  3. Sanja Gvojic

    Pozdrav pleme! Jako mi je drago da smo se konacno okupili.:. Ja poceh temu… Dakle… Bilo je raslojavanja pred turcima… rasuli smo se malo. Malo nas i ima jer smo istrebljavani… Generalno ja bih zamolila sve da ne pravimo puno razlike izmedju Gvoica i Gvojica jer je to stvar ista… Jedino mozemo po slavama da pravimo neka dva ili tri tabora… Ono sto sam ja pocula jeste da smo iz okruga Uzica.:. Jer se mi mozemo pratiti od 18-19v ali pre toga ima sasvim malo zapisa…. nastavicu da trazim i kopam i budite mi tu i da se okupimo da vidimo… jel smo svi celavi muski posle 30 te da li imamo svetlije oci… beo ten… pirgavi… jak nos… jake jagodice… visoko celo… 🙂 ali mislim da smo svi od istog nam pretka 🙂 tako da slava im… ja sam iskopala dosta toga… uzdam sse i u vas 🙂

    • Siniša Mitrić

      Radio sam dnk test pripadam haplogrupi J2b-M205.Kazali su mi da imam gotovo identično poklapanje sa Gvoićima sa Banije. Ovaj tip upićuje na Zatarije i Kriče. Moje porodično predanje upućuje na Hercegovinu. Tu se govori o promeni prezimena. Zanima me da li vi znate nešto o predhodnom prezimenu. Puno pozdrava

  4. Sanja

    Imate str na fb Gvojici/Gvoici i tamo mnogo informacija