Порекло презимена Гудурић

15. фебруара 2012.

коментара: 5

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (5)

Одговорите

5 коментара

 1. Gugi

  Mi slavimo djurdjevdan.

 2. dragana

  U Irigu svi Gudurići slave krsnu slavu 9 januar

 3. jovanovic zoran

  moje porodicno prezime je Zguric od ovog prezimena su nastala prezimena C*orlic*,Markovic i jovanovic. Poticemo od Ilije Zgure, negde smo popisani i kao Zgurovic*i,koji se doselio u selo Kalenic kod Pozege sa jos dvoicom “hajduka” Dragutinom i Bondzulom od kojih su nastali Dragutinovici i Bondzulici. Sluzili su kao “hajduci” kod turskog bega C*orle koji se iselio i posed ostavio svojim hajducima.Ilija Zgura doselio se iz gornje Morace iz Pive i po porodicnom predanju poticemo iz plemena Drabnjaka.Porodicna slava nam je Djurdjevdan i to je sve sto je zapamceno o poreklu porodice i voleo bih da saznam vise. Ukoliko neko zna za nekakav toponom ili ime nekakvog “kucista” koji vodi poreklo od reci ZGURA voleo bih da me obavesti.
  unapred zahvalan
  Jovanovic Zoran

 4. Срђан

  Презивамо се Јовановић али оно што знамо је да су нам преци у 19. веку променили презиме из Гудурић у Јовановић. Наводно смо се доселили из Прибоја, моји су населили Сирогојно, други Љубање а трећи негде на север, нисам сигуран дал Лозница, Мачва…. Славимо Ђурђевдан