Порекло презимена Грубишић Reviewed by Momizat on . Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Rating: 0
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Грубишић

Порекло презимена Грубишић

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

prezime@poreklo.rs
Пишите нам


Коментари (6)

 • Dragana

  Поздрав свима,
  Моја породица Грубишић води порекло из Велике Попине у Лици.Према записима мога деде (пок.Николе Грубишића) у Лику су се доселили иѕ Далмације(тачније,околине Шибеника)у другој половини 17века.
  У Лику се доселила мајка (удовица) са седам синова и направили су кућу у Великој Попини, општина Зрмања, срез Грачац. Како су се браћа женила, ширила се породица, 4 брата су направила нове куће и добили надимак Зубери, 1 брат је направио кућу у Церовцима са надимком Пушић (по девојачком презимену мајке) , а три су остала у Великој Попини са надимком Пушићи-Стевишевићи(додат је и надимак једног претка Стевиш).Наравно да су и даље били Грубишићи, са свим овим надимцима,што уме помало и да збуни. Породица се толико проширила да су касније забележени и бракови међу потомцима ове браће. Наша крсна слава је Ђурђевдан.
  Колико сам до сада успела да сазнам, Грубишића има доста у Далмацији(околина Сплита, Шибеника и Задра),као и у Босни, али су сви католици.

  Одговори
  • Nenad

   Ja sam iz Srba Grubješić ima nas nekolike porodice Grubješića ali me buni i došli smo sa Velike Popine i slavimo krsnu slavu Đurđevdan a na Popini Grubišići znači fali slovo J a Grubišići su Hrvati pa me to nešto buni da nije došlo do nekih crkvenih grešaka u pisanju knjiga pa postala dva prezimena ako neko nešto zna neka pojasni.

   Одговори
  • Jure Grubisic

   Ja san iz Šibenika . Svi Grubišići su dosli iz Bosne oko 1500 godine u Šibenik , dovela ih je katolicka crkva i u suradnji sa katolickom crkvom iz sibenika dala im zemlju da je obraduju, jer je u Šibeniku bila kuga i 90 % grada je pomrlo i nije bilo nikoga da obraduje zemlju . Bila su 3 brata . Jedan brat je otisao u Šibenik,drugi oko Splita i Omisa,a treci je ostao u Bosni i Hercegovini. Danas u Hrvatskoj zivi 4000 Grubisica i svi su hrvati , osim par obitelji oko Knina i par u Lici poput Dragane koji su se odselili i nasli u vecinski srbima naseljenim teritorijima u hrvatskoj poput Like i Knina pa su tokom vremena primili pravoslavnu vjeru i postali Srbi.

   Одговори
 • Војислав Ананић

  ГРУБИШИЋ (к). у Шиповачи и Витини (Љубушки). У Шиповачу је „Грубишића отац“ дошао из Стиља у Далмацији, а у Витину су доселили из Шиповаче. У Витини је неки Грубишић био „Водар беговски“ (59:306,309).

  Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

  Одговори
 • Grubišić Ilija

  Aristokratsko prezime,Grubišić. Mesto,Šibenik,Dalmacija. Čisti Srbi !

  Одговори
 • Dražen Grubišić

  Mi smo iz Drinovaca,općina Grude,Hercegovina.Katolici.Nikakva aristokracija,sirotinja od pamtivjeka.

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top