Порекло презимена Влајић

14. фебруар 2012.

коментара: 32

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (32)

Одговорите

32 коментара

  1. Radoljub

    Za gospođu Milu: Kako mogu doći do te knjige o Vlajićima, koju vi pominjete?

  2. starosedeoc

    postovanje, u zarkovu ima 2 familije vlajic, koje nisu rod jer je Vlajko uzeo zenu sa detetom iz layarevca ,u znak zahvalnosti dete je uzelo slavu Petrovdan i vlajici koji slave petrovdan imaju belu svecu nisu u krvnom srodstvu sa vlajicima koji slave isto petrovdan i imaju zutu svecu , yato se ti vlajici imaju nadimak beli (jer imaju belu svecu) a drugi crni… pozdrav..

  3. Andjelka

    Moji Vlajici zive u Banatu ,u koji su dosli 1930 iz B.Krajine.Slava Sveti Marko

  4. slobodan pavlovic

    Sramotno ali istinito da ja neznam nista o svom poreklu, Otac Milenko Pavlovic je rodjen u selu Konatice kod Drazevca, i jedino sto znam da familija sigurno vodi poreklo od familije Vajic iz Zarkova koji slave Durdjevdan. Ja sam rodjen na Djurdjevdan i to mi je slava i danas. Deda se zvao Radoslav i bio je solunac. Dalje ne znam nista. Molim vas pomozite ako znate nesto vise.Unapred zahvalan. Slobodan Pavlovic

  5. Ivana

    Vlajica ima i u okolini Krusevca, selo Modrica i Gornji Stepos takodje,a mozda i druga okolna sela.. Slave slavu Teodorova subota.

  6. IVANA VLAJIĆ

    Moj deda je bio iz Ćuprije, a njegovi preci iz sela Djunis…slavimo Đurđic

    • Dragana

      Ja sam iz okoline Paracina,tacnije selo Raševica. Tu ima ndkoliko porodica s prezimenom Vlajic i svi zive u jednom delu sela i slave Djurdjevdan. Ja sam takodje od tih Vlajica,ali neki moj predak se preselio u drugi deo sela i preuzeo za krsnu slavu Sv.Nikolu jer je to slava koju slavi ta familija koja zivi tu u tom delu i taj plac ma kome je kuca je kupljen od njih i uz konsultacije sa svestenikom slavi se Sv.Nikola. O poreklu sam pokusavala vise puta da nesto sazmam,ali upotrebljivih informacija nije bilo. Znam da postoje Vlajici u Paracinu,nije mi poznato da smo familija. Ima ih i u Cupriji,od toga neki vode poreklo od ove moje familije iz Rasevice,a za ostale mi nije poznato. Ako iko nesto zna,molim da javi. Unapred hvala

  7. vlajic (vlaic) Djordje

    ja sam rodjen u hrvatskoj u opstina Grubisno polje.Bilo nas je dvije porodicedo 91 god.slavimo SV.NIKOLU posna slava.Po mom rodjenju sam imao krsteno prezime VLAJIC a doslo je do greske( slucajno)i pri vadjenju rodnog lista 70-ih godina upisali mi prezime VLAIC BEZ SLOVA J.od tada mi sva dokumentacija na vlaic.
    pozdrav svim rodjacima jer nase prezime nije izmisljeno nego je mnogo rasprostranjeno po svetu

  8. Sonja

    Verovatno da jesmo moji su iz tog sela gde zivis trenutno?

  9. Влајић Глигорије

    Ја сам из села Љубичевац са северних падина планине Рудник. Насеље датира још из Римског доба када је на Руднику вађена руда цинка, злата и олова. Село се некада звало и Бушинци. У селу постоје и остаци утврђеног града кога је саградио Деспот Ђурађ.Уназад преко 200 година моји преци су ту живели, а према мом сазнању доселили су се из Херцеговине, а има неких веровања да су пореклом Италијани. Славимо славу Ђурђевдан , 6 мај.

  10. Vlajićeva

    Pozdrav, ja sam iz Lazarevca, meni je deda pričao da naši preci vode poreklo iz mesta Solotuše kod Užica, da su dva brata u 18-tom veku krenula za boljim životom,da jedan došao u Lazarevac,a drugi u Žarkovo. Obojica su se dobro snašli,postali veliki zemljoposednici i stvorili velike porodice. Mi u Lazarevcu slavimo Svetog Jovana.