Влачић Reviewed by Momizat on . Поштовани, ова страница је у припреми. Позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем Поштовани, ова страница је у припреми. Позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем Rating:
You Are Here: Home » Презимена » Влачић

Влачић

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам


Коментари (3)

 • Војислав Ананић

  ВЛАЧИЋ (п.м). Влачићи (п), у Полицама код Требиња, Јасеници (Луг, Требиње). Клепци (Чапљина). Старином су из Риђана код Никшића, одакле су доселили у Подгљивље код Требиња. Из Подгљивља је око 1750. године, прешао Станиша у Полице, а „Митра, Лазара и Шћепана довела баба собом у Черечина у Јасеницу“ око 1800. године. Из Полица је неки Влачић „поодавно“ отишао у Метковић, гдје му потомци и сада живе. У Клепцима су старином из Попова. Пре дак им је дошао из Дабра „за зантом и прешо у сулоштво једној дјевојци“. Влачићи славе Јовањдан (59:262,268.269). Влачићи (м. су били настањени у Присоју (Дабар. Столац). Поријеклом су од православних Влачића из Полица код Требиња. Један „момак” из ове породице био је у најму код Пирагића, оженио се од њих и прешао на ислам, „пре куге“ (248:26).

  Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

  Одговори
 • Миодраг митрић

  Citajuci ovaj tekst uvidjeo sam da je loza vlacica i moja loza jer u prezimenu moga cukundeda stoji prezime vlacic a saznao sam i to da mi poticemo od vlacica iz ridjana kod niksica prezime smo dobili po mitri koja je iz ljubinja dosla u bucice sa sinovima nikolom i ristom. I odatle se preselili u selo ravne potoci opstina mostar i tu ostali do zadnjeg rata slavimo sv jovana krstitelja a sada smo rasuti po bijelom svijetu ako neko nesto vise zna da pise o tome pozdrav

  Одговори
 • Milorad vlačić

  Moje poreklo je iz kaštjelja kod šekovića u Bosni slavim slavu svetog Nikolu zanima me odakle su oni došli u kaštjelju.

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top