Poreklo prezimena Broćić

11. februar 2012.

komentara: 3

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (3)

Odgovorite

3 komentara

  1. Mozete li mi nesto vise reci o prezimenu Brocic (posto nemam nasu tastaturu prezime nije na vasoj listi i 3 slovo u prezimenu je c kao cipela- da bolje objasnim, a zadnje ostaje c kao cuprija) prezime je u Tenji, Slavonija i veoma je rijetko. Tamo se nalaze jos 2 familije sa istim prezimenom ali nismo u rodu ili smo se mozda u proslosti razrodili, slava je Sv. Ilija.Imena u tom prezimenu su sva srpska kao petar, Djuro Mitar i sl.Pozdrav!

  2. Katarina Ljubotina

    Porodica Broćić je iz Guče-Dragačevo, krsna slava Sv. Luka. Postoji predanje da su se u Guču doselili iz Hercegovine. Prezime su dobili po biljci broć koja je služila za bojenje vune u crvenkastu boju. Kako je njihov predak bio riđ cela porodica je ponela prezime Broćić.

  3. momcilo

    Brocici iz Guce ocito imaju poreklo iz Brocana ili tako nekakav naziv sela kod Niksica. U tom mestu postoji crkva sv.Luke. Imate na ovom sajtu Digitalnu biblioteku sa detaljnim opisom tog mesta. Pozdrav Momcilo