Порекло презимена Броћић

11. фебруара 2012.

коментара: 3

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (3)

Одговорите

3 коментара

  1. Mozete li mi nesto vise reci o prezimenu Brocic (posto nemam nasu tastaturu prezime nije na vasoj listi i 3 slovo u prezimenu je c kao cipela- da bolje objasnim, a zadnje ostaje c kao cuprija) prezime je u Tenji, Slavonija i veoma je rijetko. Tamo se nalaze jos 2 familije sa istim prezimenom ali nismo u rodu ili smo se mozda u proslosti razrodili, slava je Sv. Ilija.Imena u tom prezimenu su sva srpska kao petar, Djuro Mitar i sl.Pozdrav!

  2. Katarina Ljubotina

    Porodica Broćić je iz Guče-Dragačevo, krsna slava Sv. Luka. Postoji predanje da su se u Guču doselili iz Hercegovine. Prezime su dobili po biljci broć koja je služila za bojenje vune u crvenkastu boju. Kako je njihov predak bio riđ cela porodica je ponela prezime Broćić.

  3. momcilo

    Brocici iz Guce ocito imaju poreklo iz Brocana ili tako nekakav naziv sela kod Niksica. U tom mestu postoji crkva sv.Luke. Imate na ovom sajtu Digitalnu biblioteku sa detaljnim opisom tog mesta. Pozdrav Momcilo