Порекло презимена Станимировић

4. фебруара 2012.

коментара: 6

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (6)

Одговорите

6 коментара

 1. Ljubisa

  Sto se tice Stanimirovica iz Macve, selo Sevarice dosli su iz oblasti Podgorine i Osjecine pre 200 godina i slave Svetog Nikolu.

 2. Милан

  Станимировићи из села Новаци код Уба, стара српска фамилија, слави крсну славу Лазаревдан. Учесници свих ратова за слободу Србије. Зашто имена учесника Великог рата погинулих на Солунском фронту, као и преживелих носилаца Албанске споменице, нема у списку Ратници Тамнаве.

 3. Milos

  Stanimirovici iz sela Culjkovic kod Sapca. Krsna slava Nikoljdan..Najstariji meni poznati preci Zivko i Nadezda.

 4. Milan

  Stanimirovici kod Bujanovca u selu Borovac bivsi krajminovac krsna slava Djurdjic 16.novembar zanima me da li su ucestvovali u nekom ratu

 5. Владимир

  Породица Станимировић, Старо Село код Велике Плане. Крсна слава Света Петка. У нашем селу смо већ 300 година. Немам евиденцију одакле смо се овде настанили. Знам свој родослов до курђела, а по неким информацијама и до курђуна.

 6. mladen

  Stanimirovića ima u selu Mihajlovac pored Smedereva. Oni su tamo negde od početka 19 veka, a mislim da su poreklom iz okoline Niša, tačnije negde iz Matejevca pored Niša. Slave Sv Nikolu.