Порекло презимена Михајловић

4. фебруар 2012.

коментара: 101

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Коментари (101)

Одговорите

101 коментара

  1. Dejan Mihajlovic

    Moj otac je poreklom iz sela Donje Zunice, iz okoline Knjazevca. Krsna slava mi je Mitrovdan. Na nekim starim dokumentima sam medjutim otkrio da je prezime pisano i kao Mihailovic, pa je moguce da je doslo do greske.

    Po predanju moje prababe, Mihajlovici su dosli iz Bugarske i naselili se u okolini Knjazevca, zajedno sa jos nekoliko porodica, ali se vise ne secam kada.

  2. ja sam Vanja musko moja baka je poreklom iz opstine Perjasice zaselak Milosevac otac se zvao Marko,deda njen Milutin znam do cukundede slava im je Sveti Nikola da li mi imamo veze sa Narandzicima iz Sombora,ko mi je jos rod barem mislim da se rodbina racuna do 16.kolena.

  3. Miroljub

    Postovani Rode Srbski , Familijo .
    Slava: Sv.Nikola.
    Otac: Mladen.
    Deda: Visoslav.
    Pra deda : Miloje ( devin)

    Zivim:
    Selo Dobrnje -Petrovac na mlavi.
    Navodno :
    doselilo se stanovnistvo iz Paracina. (Pre 200 gd)
    Selo Dobrnje poznato po:
    Vojvodi Petar Dobrnjac , opet navodno rodbinska veza .
    Dalje nista neznam.
    Zahvalan za svaku informaciju unapred hvala .

  4. Miroljub

    http://ebranicevo.com/-nema-zime-za-dobrnje-foto

    Opis koji mi je poznat . Zanimljiva prica .
    Inače, iz Dobrnja potiče Petar Todorović Dobrnjac, poznati vojvoda iz Prvog srpskog ustanka, komadant krajinske vojske, istaknuti vojskovođa u bojevima na Ivankovcu i Deligradu. U drugom ustanku 1815.godine bio je poverenik Kneza Miloša kod ruskog cara, a u međuvremenu bavio se i trgovinom. Miloš je kasnije raselio Dobrnjce i naselio novo stanovništvo koje je poreklom sa Kosova, iz Timočke krajne i Crne reke.

  5. Sanja Mihajlovic

    I moji slave sv.Andreju,deda je dosao iz Vranja

  6. Urossss

    Занима ме порекло своје породице и презимена Михајловић. Све што знам да се деда Велимир Михајловић доселио у Београд 80-тих година из Црне Траве, село Преслап, и да се његов отац звао Сотир.

  7. Branko

    Pozdrav svima
    Moje prezime je Mihajlović
    Slava Georgije (Đurđevdan)
    Tutnjevac Ugljevik
    Ako neko može da pomogne o poreklu moje porodice neka se javi ili ostavi komentar
    Ne znam mnogo zbog toga što je otac ostao mali kada su deda i pradeda umri
    Djed Luka 1917_1945
    Baba Cvija 1914 rod Dragić iz Tobuta
    Pradeda Stevo ….._1943
    Praba Jelka rod Lazikić iz Tutnjevca
    Čukundeda Mika
    Čukunbaba Đuka iz Korenite
    Navrdeda Bjelko nismo sigurni
    Navrbaba Petra ne znamo odakle je
    U našem kraju nas zovu još i Bjelkić neki kažu zbog navrdeda a nako zbog navrbaba Petre koja je bila bijelog tena i da je doselila u naš kraj za vreme sječe kneževa sa sinom Mikom bez muža tako da za navrdeda nisam siguran ni kako se zvao.
    Kod nas u selu žive još dve familije
    Mihajlović (čolić)
    Mihajlović (Novakovic)
    Mihajlović (Bjelkic) tj. moja familija
    Svi slavimo Đurđevdan
    Lp..ako neko zna nešto više o poreklu neka piše.

    • Jovana

      Postovani Branko ,
      Ja sam takodje iz Ugljevika i prezivam se Mihajlovici. I mene isto zanima da li je nasa porodica Novakovic , Colic i Bjelkic. I da li su to tri razlicite famelije ? Kazu da su Colici i Bjelkici famelija, a mozda smo i mi rod. Pozdrav!

  8. Adrijana Mihajlovic

    Moji Mihajlovici su iz Rabovca, Jefto Mihajlovic je moj cukundeda. Na Vasem sajtu pise da su tu doseljeni iz Rakovice 1820.god. Slavimo svetog Nikolu. Volela bih da znam vise o tome odakle dolaze… Po pricama nekih striceva, u Rakovicu su dosli iz Crne Gore. Volela bih da znam odakle, iz kog kraja/plemena. I imena Jeftinih prethodnika. Ili bilo kakvu dodatnu i formaciju ili izvor. Hvala unapred.

  9. Dejan Mihajlovic Niksic

    Mi smo porijeklom iz sela Zagradje blizu Police opstina Berane.Krsna Slava je sv.Pantelejmon 9 avgusta.Po predanju to je nasa slava I prije nego su se ujedinili Vasojevici.Pozdrav.

    • Ivana

      Ja sam praunuka Vasa Mihajlovića iz Zagrađa i volela bih da znam ako je imao braću ili sestre, pa bi njihovi potomci takođe bili i naši rođaci. Znam da je Vasova žena bila devojačko Ljubica Vujović.

      • Vuk Mihajlovic

        Koliko znam,tvoji su odselili za Niksic,70. godina. Predak ti je Grujo Mihajlovic. I sad se mjesto,livada,predio,zove grujovina. Za rodjake ne znam u Zagradju da li ima blize srodstvo,ali mislim da sobzirom na blizinu kuca mora bit srodstvo. Cuo sam za Radonju,Vasa,Tomu. Pozzz

    • Ivana Stošić Nedeljković

      Pozdrav rođače. I ja sam poreklom iz te loze, sa majčine strane. Pradeda Vaso Mihajlović, prababa Ljubica Mihajlović, rođena Vujović. Sv. Pantelejmon. Volela bih da znam da li je Vaso imao braću ili sestre i ko su njihovi preci. Svi smo daljni rođaci ali lepo je kad bismo se upoznali.

    • caki

      i ja sam mihajlovic iz prizrena o poreklu znam da je crna gora berane nisam znao da je zagradje u pitanju ali eto znam nesto novo mi slavimo arandjelovdan

    • Zagrađanin Goran

      Moja familija Zagrađanin, poreklom je iz Zagrađa. Slava nam je Patelejmon. Dva brata, Radovan i Radoje, doselili su se u 18 veku u okolinu Sjenice i po nekima, u Zagrađu su se prezivali Mihajlović. Voleo bih da jednom posetim Zagrađe, da vidim postojbinu. Pozdrav svima.