Порекло презимена Крстић

4. фебруара 2012.

коментара: 126

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ КРСТИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Крстић

Хаплогрупа: E1b род А Костанечевци

Порекло: Вратница, Јегуновце, Македонија

Крсна слава: Петковдан

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (126)

Одговорите

126 коментара

  1. Suzana

    Ja sam Suzana Krstic, otac mi je Velizar, deda Milan, deda stric Milutin, pradeda Tomislav. Deda mi je 1885 god, iz Prizrena, trgovacka familija, pobegao zbog krvne osvete 1900 iz Prizrena, ozenio se mojom babom u Negotinu, bavio se trgovinom, 1927 dosao u Beograd i tu nastavio trgovinu do 1945 kada je umro. Krsna slava Sveti Alimpije, inace esnafska. U Prizrenu bili daščarski trgovci. Ako ima nekog kome je poznato, volela bih da razmenimo saznanja. Inace o dedi i tom događaju u Prizrenu, zbog kojeg je pobegao preko CG u Srbiju, postoji zapis u knjizi Istorija naroda Jugoslavije drugi deo, koju ja nazalost vise nemam.

  2. Nemanja

    Ja znam da moj čukundeda potiče iz sela Kaludre negde u blizini Rekovca, potom se oženio i otišao u drugo selo i poneo prezime. Tako da ako je neko iz tog sela ili u blizini neka se javi.

  3. Krle98

    Staro prezime Latic, dosli zbog krvne osvete iz okoline Kolasina Crna Gora u Djakovicu zatim iz Djakovice u selo Kolasin kod Urosevca gde tri brata menjaju prezime i Krsta uzme prezime Krstic, ima li neko neku informaciju o Laticima u okolini Kolasina bio bih vam zahvalan odatle su mi predci