Драганић

4. фебруара 2012.

коментара: 2

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (2)

Одговорите

2 коментара

  1. Zovem se Milan Dragnic od oca Nebojse Dragnića moj deda Aladin Dragnić je Ziveo u sarajevu i bio je doktor to je sve sto znam voleo bih znati mnogo vise,hvala.

  2. Војислав Ананић

    ДРАГАНИЋ (п). у Мириловићима (Билећа), Влашкој (Љубомир), Колешком (Невесиње) и Борцима (Коњиц). У Мириловићима су »најмлађе племе“. Старином су из Влашке у Љубомиру. “Кад обудови једна одива Тркљина, што је била па Влашкој за Драганићем, врати се са својом сирочади на главње оцу. Њезина се дјеца послије настане сасвијем у Мириловићима”, Славе Никољдан. Касније су неки Драганићи прешли из Мириловића у Љубомир „ради сиромаштва“ и узму за славу Матијевдан. У Колешком су поријеклом из Риђана одакле су побјегли почетком 19. вијека „од зулума“. У Борке је Драгић дошао „из Зурића с Иван-планине“. Слави Матијевдан (59:141,157,312,327).

    Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.