Српска мушка имена на слово К Reviewed by Momizat on . КАМЕНКО КИРИЛО КОСТА КОНСТАНТИН КОРНЕЛИЈЕ КРСТИВОЈЕ КРСТО КРСМАН КОМНЕН КУЗМАН КАМЕНКО КИРИЛО КОСТА КОНСТАНТИН КОРНЕЛИЈЕ КРСТИВОЈЕ КРСТО КРСМАН КОМНЕН КУЗМАН Rating:
You Are Here: Home » Мушка имена » Српска мушка имена на слово К

Српска мушка имена на слово К

КАМЕНКО
КИРИЛО
КОСТА
КОНСТАНТИН
КОРНЕЛИЈЕ
КРСТИВОЈЕ
КРСТО
КРСМАН
КОМНЕН
КУЗМАН


Коментари (6)

 • Војислав Ананић

  Кипријан
  Којадин
  Косан
  Костадин
  Коча
  Крста
  Крстан

  Одговори
 • Војислав Ананић

  Каранфил
  Климент
  Козма
  Кремен

  Одговори
 • Војислав Ананић

  Константин
  Корнелије
  Кристивоје

  Одговори
 • vojislav ananić

  Краин

  Одговори
 • Војислав Ананић

  КОНСТАНТИН / КОСТА / КОСТАДИН / КОСТАДИНКА / КОШТАНА

  Коста је хипокристика (име од миља) имена Константин и значи “постојан”, “константан”. Дошло нам је из грчког “Константинос”, облика из латинског “Цонстантинус”, изворног порекла из “цонстанс” у значењу “постојан, сталан, чврст”. Име је познатог римског императора с почетка 4. века који је први примио хришћанство и дозволио слободу хришћанској вероисповести, због чега је проглашен за свеца. Отуд реч “константа” у значењу “постојана величина”. Календарско је име. Коштана је вероватно само варијација овог имена и појављује се у истоименон делу Боре Станковића.
  По другом тумачењу, у основи мена као што су Коштана, Коста…, налази се реч “кост”, па су тако ова имена синоними за “оног ко има јаке кости”, симбол стаситости и снаге.

  Одговори
 • Војислав Ананић

  КРСТА / КРСТИВОЈЕ

  Име представља хришћанско наслеђе и настало је по речи “крст”. Крст је главни симбол хришћанства. Код имена Крстивоје имамо додатак “вој” који се односи на војску, ратовање, бој – веома чест наставак у домаћим именима. У том смислу Крстивоје значи “ратника вере”, или “оног ко под симболом крста војује”.

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top