Српска мушка имена на слово А Reviewed by Momizat on . АВРАМ АДАМ АКСЕНТИЈЕ АЛЕКСА АЛЕКСАНДАР АНДРЕЈ АНДРИЈА АНТОНИЈЕ АРСЕНИЈЕ АНТАНАСИЈЕ АЂИМ АВРАМ АДАМ АКСЕНТИЈЕ АЛЕКСА АЛЕКСАНДАР АНДРЕЈ АНДРИЈА АНТОНИЈЕ АРСЕНИЈЕ АНТАНАСИЈЕ АЂИМ Rating:
You Are Here: Home » Мушка имена » Српска мушка имена на слово А

Српска мушка имена на слово А

АВРАМ
АДАМ
АКСЕНТИЈЕ
АЛЕКСА
АЛЕКСАНДАР
АНДРЕЈ
АНДРИЈА
АНТОНИЈЕ
АРСЕНИЈЕ
АНТАНАСИЈЕ
АЂИМ


Коментари (9)

 • Stojan

  Ovo nisu srpska imena, nego jevrejska, grcka itd, sramota

  Одговори
  • niša petronijević

   У ПОТПУНОСТИ СЕ СЛАЖЕМ СА КОНСТАТАЦИЈОМ. ОВО ЈЕСУ ИМЕНА КОЈЕ НОСЕ СРБИ АЛИ НИСИ СРПСКА. ТРЕБА НАРОДУ ОБЈАСНИТИ ШТА СУ ИЗВОРНО СРПСКА ИМЕНА.

   Одговори
 • Aleksandar

  Pa šta bi vi, kad stari Srbi ništa na slovo A i nisu nazivali (verovalo se da pošto je prvo i zato je rezervisano za bogove i sl. da ne dužim sad)… A s obzirom da se koriste u srpskom narodu i to vekovima, suprotno vašim tvrdnjama, da, jesu srpska imena, ali prisvojena, ne izvorna… naučite da pravite razliku… p.s. I Šajkača je srpski brend (na koji se svi tako busaju), a da je nismo mi možda napravili?

  Одговори
 • Војислав Ананић

  У Електронским новинама је 29. 9. 2014. је под насловом НОМЕН ЕСТ ОМЕН, објављен списак мушких и женских имена под називом СВА ПРАВА СРПСКА ИМЕНА. Служећи се тиме, постепено ћу употпуњавати списак.

  Одговори
 • Војислав Ананић

  Авакум
  Алимпије
  Аљоша
  Анђелко
  Аранђел
  Атанасије
  Аћим
  Аца
  Ацо

  Одговори
 • Војислав Ананић

  у својој књизи ОНОМАСТИКОН – ИМЕ ЗНАТИ ИЗАБРАТИ, Петар Стевановић је дао тумачење за преко 2.300 популарних личних имена са историјским освртом на порекло. У Библиотеци НАСЛЕЂА, у издању Графичког атељеа ОРФЕЛИН, штампа БЕОПРЕС, Београд, 2001. прво издање је засновано на списку имена публикованом у црквеном календару 1998.године. Покушаћу да издвојим и наведем она имена која већ нису набројана. Ако се баш деси да се неко име понови, опростите, јер је то доста обиман посао.
  Исти аутор је издао и ОНОМАСТИКОН – Етимологију са тумачењем имена православних светитеља, са око хиљаду православних монашких имена..
  Ако некога интересује право значење свога личног имена, са његовим пореклом, то може пронаћи у овим двема књигама.

  Адријан
  Алексије
  Амфилохије
  Ананије
  Ананија
  Анастасије
  Ангел
  Аполон

  Одговори
 • Војислав Ананић

  Алимпије

  Одговори
 • Предраг

  Војиславе, од овога што си ти окачио тек понешто је стварно српско. Све остало је увезено, углавном преко цркве – јеврејско и грчко.

  Одговори
 • Војислав Ананић

  АВРАМ

  Аврам је мушко име хебрејског порекла. Потиче од хебрејске речи “абрахам”, “аб-рахам”, што значи “узвишени (Бог) отац народа”.
  Обично се помиње као праотац Аврам, родоначелник “народа изабраног”. Најпознатија легенда о њему је како је повео јеврејски народ у обећану земљу Канан и како је био спреман да жртвује рођеног сина Исака. Његово име распрострањено је код Јевреја и код хришћана свих праваца. У арапској варијанти Ибрахим, унето је у исламску традицију, јер је Аврам признат као један од пророка пре Мухамеда. Од овог имена изведено је име Авро.

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top