Порекло презимена Миленковић

3. фебруар 2012.

коментара: 140

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ МИЛЕНКОВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Миленковић

Хаплогрупа: I2a

Порекло: Неменикуће, Сопот, Србија

Крсна слава: Петковдан

Контакт:
_________________________

Миленковић

Хаплогрупа: I1

Порекло: Мирница, Куршумлија, Србија

Крсна слава: Михољдан

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Коментари (140)

Одговорите

140 коментара

  1. Ivica Milenkovic

    Milenkovici iz sela Zavidince,opstina Babusnica,uopste se ne uklapa ni u jednu ovu pricu do sad o poreklu prezimena.Sve na koje sam naisao nijedan nije dosao niotkuda starosedeoci su,bar od 1874 godine do kad imam podatke.

  2. Maja

    Ja sam Maja Milenković.Moj čukundeda je Svetozar Milenković pradeda Blagoje Milenković .Živeli su u Parcanima kod Sopota.Blagoje je imao braću Stanoja i Radivoja.Krsna Slava sv.Nikola.

  3. SRDJAN

    moje prezime milenkovic potice od davnina po pricama starih i kamenih spomenika na seoskom groblju koji datiraju jos od bitke na pantini izmedju brace nemanjica koji su jedva vidljivi na nekim od tih kamenih spomenika moze se jedva procitati prezime Milenkovic slava je Sveti Stefan 9 januara u selu su imala jos tri prezimena koja su nastala od prezimena Milenkovic a to su Rakic Zivkovic i Spiric a sva ta prezimena slave istu slavu i do danasnjih dana se izbegavala vencanja izmedju tih prezimena

  4. Ivan Milenkovic

    Pozdrav svima, moja porodica unazad 5 kolena živi u opštini Raška (selo Belo Polje i Milatkviće), inace postoji priča da smo se prezivali Vuković i da smo se naselili iz Hercegovine, slavimo Aranđelovdan. Pozdrav

  5. Mира Миленковић

    Mира Миленковић
    Мој покојни отац Воја Миленковић и мој деда Милоје Миленковић из села Теговиште (преко пута села Моминог камена) у Србији. Крсна слава мог деде је Свети Никола.
    Поздрав свима који носе презиме Миленковић.

  6. Ljiljana Milenkovic

    Moji Milenkovići su iz okoline Kragujevca (tj. čukundeda), selo Pajsević, slavimo Sv. Stefana Dečanskog-Mratindan.

  7. Aleksandar

    Postovani Milenkovici ,

    Deda Radomir rodjen 1935 umro 2017 koji je rodjen u selu vuca/ dobri do blizu kursumlije mi pricao da potičemo iz crne gore. Imam drvo zivota sto je nacrtao tj napisao tatin stric. Na njemu pise da je deda Milenko (krajem 19. Veka) po njemo promenio prezime. Predhodno prezime je bilo Komatovic. Taj deda Milenko je imao 4 sina koji se zvali vucko, josif, vukoman i sima. Moja loza potice od vukomana. Vukomanov imao dva sina, Miladina i Svetislava. Svetislav je moj pradeda tj otac mog dede Radomira. Mi smo iz niša..

    moja nada i molba da nadjem nekog milenkovica sto se slaze u ovu moju kratku spojenu informociju. I da sto dalje unazad mogu da pronadjem moji preci i da dopunim sto vise drvo zivota.

    Prijatno Milenkovici

    • Bojan Milenkovic

      Aleksandre, molim te da nekako stupimo u kontakt i upotpunimo semu Komatovica koji su se naselili u Toplici u opstini Dobri Do. Moj mail je [email protected]. Mozes me naci i na face-u pod imenom Bojan Milenkovic, iz Nisa, slika profila je Djavolja Varos, inz. elektronike i telekomunikacija. Napisi mi kako da te nadjem na face-u, (ima vise profila Aleksandra Milenkovica iz Nisa)

  8. Dragan Milenković

    Dragan Milenković
    Evo da i Ja napišem nešto o mom prezimenu, Deda mi je rođen na Kosovu selo Trn opština Lipljan inače rođen 1902g. Po njegovoj priči kaže da potičemo iz C. Gore, koliko se sećam u to vreme bio je običaj da se prezimena menjaju to jest da se prezimena unucima daju po imenu njihovih dedova, međutim prezime Milenković se više nije menjalo. Imao je tri sina i kćer, jedan sin nije imao dece, drugi je imao tri ćerke dok je moj otac imao jednog sina to jest mene, koji je ostao jedini naslednik tog przima srećom imam i Ja sina pa se loza i dalje prenosi. Inače 1972g se sa Kosova sele za Pančevo gde živi do smrti 1991g. Ja sam rođen u Pančevu, gde po nekoj evidenciji ima čak 6 imenjaka i prezimenjaka. Od kad znam za sebe krsna slava nam je S. Nikola koju Ja i dalje slavim.
    Pozdrav svim Milenkovićima

  9. Војислав Ананић

    МИЛЕНКОВИЋ (п), бивши род у Дубљанима (Попово). Није им позанто поријекло нити одакле су дошли у Дубљане. Нестало их је за вријеме харања куге у Попову, По њима се један локалитет у Дубљанима и сада зове Миленковина (84:174,175,220).

    Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

  10. Novica Milenkovic

    Pozdrav za sve Milenkovice. ..
    Prvo da vam kažem da je pogrešno tražiti poreklo svoga trenutnog prezimena…jer je naredbom kneza Milosa svako morao da promeni svoje prezime…neki su uzeli prezime po ocu…a neki po dedi…ja sam posle dugog traženja uspeo da pronađem svog predaka Davidovic Milenka. …
    Uvek moramo krenuti od sebe…pa nadalje. ..
    Milenkovic Novica 1982
    Dragan 1953
    Aleksandar1927
    Milan 1904
    Vasilije1886
    Milenkovic Mihajlo (Mika)1833
    Davidovic Milenko žena Marija

    Kao što sam rekao već. …od Mihajla sam Milenkovic…jer je uzeo prezime po ocu Milenko

    A sto se tice porekla…
    Ja sam iz sela Sljivica….koje se spominje tek 1850 godine kao selo Sljiva….opština Rekovac…srez Levacki…u to vreme su postojali Davidovići. ..doseljeni su sa Kosova…slavimo Svetog Luku….
    Po priči od starijih sam čuo da je moj predak Milenko Davidovic došao na miraz u Selo Sljivicu iz sela Gornji Dubic…opština Trstenik….koje je udaljeno svega 3 km. Od sela Šljivice. …našao sam i dokaz…u nekim starim spisima da su u selu Gornji Dubic postojali Davidovici…našao sam njih dvojicu….sto moze biti da su braća od Milenka koji su ostali u Dubicu a on je otišao na miraz….
    Do svih ovih informacija sam došao uz pomoć crkvenih knjiga iz Manastira Kalenic koji je udaljen 2 km. od mene…u kome sam kršten …I moji preci…u njih su upisivani ljudi kada se rode….venčaju. ..I umru…rukopis nije baš citak. ..jer se pisalo mastilom….pisali su monasi…jer su oni jedino bili pismeni u to vreme…
    Ali uz puno truda…I zalaganja uspeo sam da pronađem svoje staro prezime …
    Ako ima nekog da je od ovog porekla bilo bi mi drago da se javi…
    Npr…neko od ovih Davidovica iz Gornjeg Dubica….mogu im dati imena …jer ih imam…od tih koji su živeli tamo…
    Veliki pozdrav za sve Milenkovice…mada…ja sada pokušavam da nadjem davidovice…I da saznam iz kod dela Kosova su došli. ..u Gornji Dubic
    Ko želi može da mi se javi
    [email protected]
    Ja inace živim u Francuskoj
    Pozdrav za sve ….