Порекло презимена Миленковић

3. фебруар 2012.

коментара: 140

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ МИЛЕНКОВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Миленковић

Хаплогрупа: I2a

Порекло: Неменикуће, Сопот, Србија

Крсна слава: Петковдан

Контакт:
_________________________

Миленковић

Хаплогрупа: I1

Порекло: Мирница, Куршумлија, Србија

Крсна слава: Михољдан

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Коментари (140)

Одговорите

140 коментара

  1. Milena Milenkovic

    Moj otac je iz sela Crnče kod Niša. Moj stric mi je pričao kako su se Milenkovići doselili sa Kosova u tom selu i trajno ga naselili. Krsna slava Mitrovdan.

  2. Milenkovic Frederic

    postovani, Moj otac je iz Velikog Bonjinca kod izmedju Babusnice i Vlasotinca.
    Slavimo Svetog Jovana Krstitelja. Kazu da smo iz Hercegovine dosli na Kosmet, posle hercegovacke bune 1597. godine. ustanak Vojvode Gordana. A posle pod Arsenijem IIIoko 1690. i posle velikog beckog rata odlaze prema severu ali dali zbog prepreke na Ibru ili Turaka oni su zalutali u Zaplanje podnozje Suve planine.gde su i ostali. Trazim i bas me zanima od kojeg smo roda u Hercegovini.

  3. Јоксим

    Фредерик од када носите презиме Миленковић? Како се презивају најближи са очеве, дедине стране? На чело устанка је био Грдан, а не Гордан. Најбоље је да урадиш ДНК по мушкој линији.

  4. Irena mihajlovic

    Zdravo, moj cukundeda se zvao Jovan Milenkovic iz Kragujevca, ucestvovao je u balkanskim ratovima kao kapetan vojske, imam njegovo ordenje i odlikovanja, imao je cerku Nataliju koja je majka mom dedi Predragu. To je sve sto znam, ako ima nekog ko prepoznaje ova imena nek mi se javi. Pozdrav svima

  5. Slobodan

    Cao i ja se takodje prezivam Milenkovic,zivim u Mačvi selo Mačvanski Prnjavor,pradeda mi je dosao iz sela Babušnica. Slavimo sv.Arhangela Mihaila

  6. Bojan

    Pozdrav svim Milenkovićima,
    Zovem se Bojan i prezivam Milenković. Živim u Prokuplju, moji su starosedeoci u Prokuplju.
    Očev otac Seniša Milenković imao je još četiri brata i jednu sestru. Ostala braća su uzela prezime Đorđević dok su Seniša i sestra zadržali prezime Milenković, pedesetih godina su se raselili po Srbiji. Jedan otišo za Nemačku i on se zvao Miloš Đorđević, drugi Ilija Đorđević on je ostao u Prokuplju, treći Ratko Đorđević on se preselio u Mladenovac i tamo formirao porodicu i četvrti je bio Ivan Đorđević on je živeo u Beogradu. Po babinoj priči moji preci su se doselili sa Kosova otprilike u 16 ili 17 veku. Senišin otac se zvao Blagoje i prezivao se Đorđević. Blagojev otac se zvao Sava i prezivao se Milenković. Naše staro prezime je Milenković koje je izvorno i koje smo doneli sa Kosova.
    Ako neko ima ikakvu informaciju i poznato mu je ime Sava Milenković tj. da je naišao u svom rodoslovu bio bih mu zahvalan da me kontaktira.
    Naravno za sve Milenkoviće stojim na usluzi šta god im trebalo. 🙂

  7. Zorana

    Moj cukundeda se doselio sa Kosova u Toplicki kraj zbog krvne osvete. Dolaze tacno iz Caglavice. Tada su prezime promenili u Milenkovic i slave Svetog Nikolu. Ime cukundede neznam ali pradeda je Mihajlo Milenkovic a njegovi sinovi su Dragisa, Komnen i Milenko Milenkovic.
    Ako ima neko bilo koju informaciju o prodici u Caglavici Kosovo , koji su upoznati sa ovim cinjenicama, nek mi se javi. Unapred beskrajno zahvalna!

  8. Milos Milenkvic

    Moja familija je sa Vlasinskog jezera, jedino sto znam da mi je cukun deda odatle. Odakle se on ili neko pre njega naselio to ne bih znao. Slavimo Sv. Nikolu.

  9. Marko Milenkovic

    Selo Kasidol 7 kuca sa prezimenom Milenkovic znam za 11 kolena unazad ali od pre 5-6 kolena prezime je Milenkovic po dedi Milenku ali pre toga ne znam.

  10. Milenković

    Naše prezime Milenković vuče direktno poreklo iz loze Bjelopavlića i jedinog preživelog potomka Milenka iz tog plemena, koji su zbog ubistva Vladike Danila, a ne turskog paše kako neki kažu, svi poubijani. Jedino je baba Jandža uspela da pobegne sa bebom Milenkom, preko Prizrena do Peći i odatle u Medveđu.