Порекло презимена Миливојевић

3. фебруара 2012.

коментара: 129

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ МИЛИВОЈЕВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Миливојевић

Хаплогрупа: J2b M205

Порекло: Криви Вир, Бољевац, Србија

Крсна слава: Митровдан

Контакт:
________________________

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (129)

Одговорите

129 коментара

 1. Boško

  Zovem se Boško Milivojević, moji su poreklom iz Maršića kod Kragujjevca, slava Sv. Arh. Mihailo.
  Otac Živko, deda Božidar, pradeda Živko… tu staje sve što znam. Ima li neko još poneku informaciju da malo dopunim znanje o porodici? Hvala Vam!

 2. Војислав Ананић

  МИЛИВОЈЕВИЋ (п.м). Миливојевићи (п), у Доловима, Кубатовини, Мечи и Поткому (Дабар, Столац). Предак им је дошао из Гацка “у пусте Долове”, гдје га је населио бег Љубовић. У Гацку се “неко њихов потурчио”. Из Долова су се доцније расељавали. У Мечу су прешли “рођаци Марко и Ђуро 1874. године”, у Кубатовину “Митар и Ристо” око 1879, а у Потком је “дошао Видоје” 1870. године. Славе Никољдан (248:34,35,39,40,43). Има их и у Милечима (Билећа) и у Доњој Трусини (Столац). И у ова села доселили су из Долова у Дабру (59:187,227). Миливојевићи (м) су живјели у Љубињу. Било их је у Требињу и околини “од половине 17. стољећа до конца турске владавине” (97:118,251).

  Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

 3. Zdenko Mivojevic

  Pozdrav, pisem iz Doboja selo Cerovica Slava Sv.Nikola. Po djedovom predanju mi poticemo iz hercegovine okolina Gacka i Foce a dalje iz Crne Gore.
  Govorim ovo iz saznanja da je u nase selo Cerovicu vecina doselila po grobovima i crkvenim knjigama iz Crne gore (Josici, Andjelici Milivojevici Vukovici) i da su naselili taj dio. Stupio sam u kontakt sa Milivojevicima iz Stoca i Uzica, i svi imaju istu “pricu” da smo porijeklom Crnogorci a dalje se nezna. Samo Milivojevici kojih ima oko 40 kuca su podijeljeni jer neki nose nadimak Lukajici po nekom Luki koji je dosao kod zene Milivojevicke na imanje i uzeo njeno prezime i slavu. Postoji prodavnica kod ostroga koju drzi Ilija Milivojevic a slavi slavu Sv Nikola i selo Cerovo pa mozda a trebalo bi ispitati jer su nasi Milivojevici medju prvim koji su doselili ovde dali ime Cerovica.(slucajnost a mozda i nije)

 4. Aleksandar

  Zdravo! Ja Aleksandar Milivojevic, od pradjeda Dusana, djeda Dragise, oca Ljubise. Iz Aleksandrovca Pozarevackog i slava Sv Arhangel. Nesto vise ko zna hvala??

 5. Милан Миливојевић

  Поздрав!
  Зовем се Милан Миливојевић
  Родом из села Љутова код Куршумлије.
  Крсна слава Свети Никола.
  Отац – Радоје,
  Деда – Драгоје,
  Прадеда – Алекса,
  Чукундеда – Недељко,
  Наврдеда – Миливоје,
  Курђел – Милоје,
  По речима мог деде Драгоја, Милоје је имао два сина, Миливоја и Милоша.
  После убиства Милоја од стране турака, на месту које се и данас зове Милојев гроб, у близини села Љутова, Миливоје и Милош су се поделили на две фамилије, Миливојевићи и Милошевићи.
  Деда није знао да ми каже како се презивао Милоје. Такође је Деда Драгоје причао да смо порекло из Пећи, али није био сигуран.
  Уколико има неког да зна нешто више контактирај те.

  [email protected]

 6. Pozdrav, imam 22god. Zivim u Kosovskoj Mitrovici, mi slavimo slavu sv. Djordje (16 Novembra) deda mi je iz Sipolja (periferija Kosovske Mitrovice) a on koliko zna u Sipolje smo dosli iz sela Jarinje (granica izmedju Srbije j Kosmeta), interesuje me da li jos neko nesto vise zna o nama, pozdrav

 7. Aleksa Milivojević

  Zovem se Aleksa Milivojević krsna slava mije Nikoljdan.Imam 12 godina.Moj deda je iz Hercegovine iz Mostara.

 8. Sasa Milivojevic

  Zovem se Sasa Milivojevic. Zivim u selu Zvezdan,opstina Zajecar,istocna Srbija. Otac mi se zvao Radomir, deda Vojislav,krsna slava mi je Djurdjic 16. novembra. To je sve sto znam, ako neko zna nesto vise, odakle mi vodi poreklo neka javi.
  Hvala unapred.

  • Давид Миливојевић

   Поздрав,
   Моји су пореклом из Каленовца код Јагодине. Отац Дејан, деда Синиша, прадеда Тиса(надимак, вероватно је право име Тиосав или неко слично). Отац и деда су рођени у Крагујевцу. Крсна слава Св. Архангел.

 9. Milun Milivojevic

  Zovem se Milun Milivojevic iz sela Gornji Taor kod Valjeva.Slavimo sv. Nikolu a preslavljamo Spasovdan.Po jednoj staroj prici moji preci su se doselili iz
  Hercegovine i to prvi na prostor ovog sela.
  Otac-Vladan
  Deda-Tomislav
  Pradeda-Grozden
  Cukundeda-Veselin
  Navrdeda-Vlajisav
  Kurdjel-Prodan

 10. Ђорђе Миливојевић

  Поштовање свима,
  Ја сам из фамилије Миливојевић, живимо у Тополи, славимо св. Јована Крститеља.
  Отац Радован, стричеви Слободан и Милован.
  Деда Јован, имао је два брата Илију и Милана.
  Прадеда Милован Миливојевић, село Бања.
  Чукундеда Обрад Миливојевић, село Бања, дошао као сироче.
  Не знам одакле, свака информација је добродошла.