Думић

3. фебруара 2012.

коментара: 10

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (10)

Одговорите

10 коментара

 1. Milica

  Prezime Dumić
  Selo Gonje Bozov potok Sjenica
  Prezime Dumic je nastalo od prezimena Vojinović.Vojinovići su bili poreklom iz Crne Gore (Pavino polje) zbog uslova koji
  su ih zadesili morali su da se sele.Dosli su u Gonje(Rudo polje) i tu nastavuli zivot ali su morali da promene prezime i da se prezivaju Dumić.

  • Обрад

   Та прича се поклапа са оном коју ја знам, и чуо сам од старијих. Била су три брата, прво су се доселили у село Мрчковина, ту су добили презме по засеоку Думача, из којег су дошли. (кањон Мораче, тај део се може пронаћи на гугл мапи). Један брат је остао у Мрчковини, други је отишао у Гоње, а трећи у Горачиће. Волео бих да сазнем нешто више о тим људима и ступим у контакт са њима. Думић из Мрчковине.

  • Draško

   Pozdrav od porodice dumic

 2. Сретко

  Да ли неко зна приближно које године су се Думићи доселили у Мрчковину и Гоње и како су се звала двојица друге браће, пошто за трећег који је дошао у Гоње знам како се звао-Маринко?
  Такође бих хтео да напоменем да у Гоњу и Горачићима живе Думићи који по свему судећи нису ни у каквим сродству са Думићима “Војиновићима”. Да ли је то баш 100% тачно са сигурношћу не могу да тврдим без неког тестирања које би показало да ли смо ми у крвном сродству или не.

 3. Slađan (Staniša) Dumić

  Veliki pozdrav od dumića iz Pančeva, moj pokojni otac je iz G.Goračića ali je služio vojsku u Pančevu pa je se posle vojske i zaposlio i ostao da živi. Otac mu se zvao Momir a deda Antonije, voleo bi da znam nešto više o svom poreklu i da komuniciram sa rodbinom.