Порекло презимена Драгановић

3. фебруар 2012.

коментара: 4

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (4)

Одговорите

4 коментара

  1. Nedjo

    Како је настало моје презиме Драгановић није ми познато.Мој стриц пок.Коста Драгановић је рођен у селу Горњој Зелињи, општина Градачац (бивша СФРЈ),БиХ,Република Српска. Он ми је причао да су Драгановићи старином,тј. дошли из општине Коњиц -Борци, Борачко језеро.Када се одиграла миграција није ми познато.Јово Дедијер у књизи “Херцеговина” помиње у Мостарском блату – село Крушево Драгановиће који су били рођаци са Херцег Стјепаном.Презимењака мојих има у околини Кључа, Босанска Крајина,а они су муслимани.Драгановићи иначе славе Светог Николаја 19. децембра.

  2. Naca

    Draganovići sa Manjače, tačnije Dobrnja( raseljeni za vreme Tita), srpske nacionalnosti i slave Sv. Jovana

  3. Војислав Ананић

    Знам да су из Добрње исељени Срби због “формирања” војних формација. Зашто то није учињено нпр. на територији Хрватске, где су већински становници Хрвати? Шта ћеш Нацо, “братство-јединство”, опет на штету српског корпуса! Још онда су Србе пресељавали са вековних огњишта.