Poreklo prezimena Adamović Reviewed by Momizat on . Poštovani, pozivamo vas na saradnju. Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite k Poštovani, pozivamo vas na saradnju. Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite k Rating: 0
You Are Here: Home » Prezimena » Poreklo prezimena Adamović

Poreklo prezimena Adamović

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

prezime@poreklo.rs
Pišite nam


Komentari (51)

 • Marko

  poreklo prezimena Pesevic,slava Sv.Nikola.
  Sanski Most

  Odgovori
 • Marko

  Poreklo prezimena Pesevic.
  Slava Sv.Nikola
  Sanski Most

  Odgovori
 • Nebojša

  Peševići su ogranak Kneževića (sv. Nikola).
  Ovih Kneževića u tom delu Bos. Krajine ima 49 kuća, a dele se na ogranke :

  Peševiće, Đukiće, Pavloviće, Bibiće i Markićeviće. Svi slave sv. Nikolu.
  Peš bio malen kao pešte, stoga tako i nazvan. Jedan od Peševića odseli se pre Doljanske bune u Pištaline (srez Krupski),a jedni u Bjelaj po okupaciji.

  Peševića ima i u Srpskoj Sanici, slave Nikoljdan. Sva je prilika da su i oni ogranak ovih Peševića koji vode poreklo od Kneževića.

  Inače, ovi Kneževići vode poreklo iz Kruševa (ne navodi se koje Kruševo), pa su zatim stigli u Oton (Dalmacija). Odatle su prešli na Tromeđu, pa se kasnije širili po Krajini.

  Prema A. Bačku, u Oton su Kneževići stigli iz Bosne, tačnije iz Bjelajskog Polja krajem 17. veka.

  On misli da je to Kruševo kraj Obrovca (Lika).(Što ne mora da znači). Ja pre mislim da je njima ostalo u pamćenju da su iz nekog „daljeg“ Kruševa. Onog u Hercegovini, ili možda čak onog u Makedoniji.

  Odgovori
 • Milodan

  Prema knjizi Ljubomira Ljube Pavlović „Antropogeografije valjevske Tamnave“:
  Mesto življenja-doba doseljavanja-oblasti i mesta odakle su doseljeni-Krsna slava-napomena:
  Poreklo prezimena Adamović:
  -Šarbane*, prva polivina 18. veka, Prizren, Nikoljdan.
  -Tulari, druga polovina 18. veka, Bosanska Krajina, Petrovdan, uljezi u Popoviće.
  -Ljubinić, posle 1827. godine, Srem, Nikoljdan i Lučindan, uljezi u Todoroviće.
  -Ruklada, posle 1827. godine, Štrpci kod Priboja, Lučindan.
  -Skela, posle 1827. godine, obližnje Stubline, Alimpijevdan, dovodac uz mater.
  -Stublenica, posle 1827. godine, Kotešica, Nikoljdan, dovodac uz mater.
  -Stubline, posle 1827. godine, obližnja Vukićevica, Alimpijevdan, predak dovoden uz mater.
  *U brdskim i pograničnim oblastima bivalo je slučajeva za vreme okupacije Beogradskog Pašaluka, da su pojedine porodice bežale u sesedne turske oblasti, ne bi li izbegla namete, kojim su ih bile opteretile austrijske vlasti. Ali nema ni jednog jedinog slučaja, da je ma koja tamnavska porodica izbegla izvan međa svoje oblasti. Ovo je samo po sebi pojmljivo; oblast nije bila pogranična, a susedne oblasti nisu ni onda, kao i danas, imale boljih zemljišta, pa Tamnavci i ne nalaziše razloga da traže nešto bolje, što se nije ni moglo lako naći. Seobe Tamnavaca, pre i posle tog doba, u Austrougarsku bile su iz drugih razloga i nisu imale nikakvih veza sa seobama za vreme okupacije Beogradskog Pašaluka.

  Odgovori
 • VJEKOSLAV PESEVIC

  Prezimena PESEVIC ima u selu Maslovare, zaseok Lausi, SO Kotor Varos, slave krsnu slavu Svetog Stefana. Nakon najnovijih ratnih dogadjanja ima nas u Srbiji, Hrvatskoj, Grckoj, Kanadi.

  Odgovori
 • Marina

  Poreklo prezimena Adamovic, slava sv Nikola
  Smederevo

  Odgovori
  • Nebojša

   Adamovići, Sv. Nikola, iz Smedereva i okoline (Radinac) vode poreklo iz Grljana.

   Veliki broj stanovnika ovog kraja vodi poreklo upravo iz crnorečkog okruga (istočna Srbija).

   Adamovića je u Radincu bilo 6 kuća.

   Ovo su podaci iz studije Borivoja M. Drobnjakovića, „Smederevsko Podunavlje i Jasenica“ iz 1925. godine.

   Odgovori
  • Aleksandar I1

   Marina,
   u knjizi Borivoja M. Drobnjakovića, “Smederevsko Podunavlje i Jasenica“ stoji:
   – RADINAC: Adamovići, 6 kuća, slava Sv. Nikola. Starinom su iz Grljana (zaječarski, crnorečki).
   Na žalost, u studiji “Crna Reka (antropološka građa)“, u selu Grljani nisu navedene pojedinačne porodice već se o stanovništvu govori uopšteno. Isti slučaj je i sa radom Dr M. Draškića i Dragomira Antonića “Zapisi o stanovništvu“ Zaječara i okoline.
   Ono što se može pronaći u tim izvorima za selo Grljan je sledeće: Stanovništvo je uglavnom vlaškog porekla iz Rumunije (Stančulovci, iz karavlaškog sela Gurla / Grla), zatim bugarskog (Rašovci iz Vel. Trnove kao i Ignatovci ili Kostadinovci iz Znepolja), a ima i Srba poreklom s Kosova te novijih doseljenika. Najčešća slava je Sv. Nikola (uz Sv. Paraskevu, Sv. Vasilija i Vavedenje). Seoska slava je Sv. Nikola. Iz Grljana je i Todor Kostadinović Toša koji je hajdukovao pod Hajduk Veljkom.
   Ako vam je od pomoći, među najstarijim porodicama u selu (pored Stančulovaca i Kostadinovaca) su i Bogdanovska, Gutjanovska, Slavulovska, Taškovska, Panjavska i Milojkovska.

   Odgovori
 • Adamovic B.

  Ja sam Adamovic i moji su iz Bosanske Krupe,tacnije Vojevac,slavimo svi Sv. Jovana.

  Odgovori
  • Nebojša

   Vaši Adamovići su ogranak Bogunovića (Sv. Jovan).

   Bogunovići su poreklom su iz Raške, a jako rano su neke porodice Bogunovića zabaležene i u Popovom Polju (Hercegovina).

   Neki autori tvrde da su Bogunovići, na neki način, povezeni sa Nemanjićima.

   U Krajini su se razgranali, a osim Obradovića, ima ih i sa sledećim prezimenima : Pjanić, Pašić, Bundalo, Mazalica, ADAMOVIĆ, Anušić, itd. Svi slave Sv. Jovana.
   Bogunovići su prvo došli na Zmijanje, pa odatle u Liku i Dalmaciju, a kasnije su se širili i po Bos. krajini.

   O Bogunovićima (izvor : Poreklo pravoslavnog naroda severozapadne Bosne, Vladislav Skarić, Pounje u Bosanskoj Krajini, Milan Karanović) :

   “ Bogunovići su po Vladislavu Skariću od Raške. To sam čuo od njihovih bratstvenika u Lici, da su od Stare Srbije. Nina Kovačević, starac od 75 g. iz Malog Radića priča o poreklu svoga roda ovo:
   pre 300 god. „pali“ su na Zmijanje pod Bjelaj. Kad su žene nabijale konoplje, izgori im kuća i u njoj tapija. Tad im Turci otmu zemlju i oni se sklone u Dalmaciju, upravo kad je Mletačka istisla Turke iz Dalmacije.
   Kad je Stojan Janković isterao Turke iz Like, preseli jedan ogranak u Liku u Zrmanju. Tu ih se brzo narodi toliko da su se morali raseljavati. Iseli ih se 7 braće pre 150 godina u Vranovinu u Bjelajsko Polje. I tu nisu mogli da skrase i presele se u Doljane. Jedan je brat bio kovač. Kovao je zvona za ovce i uzimao je ovcu dvizicu za svako zvono. Tako je zametnuo ovce, koje su mu se triput hiljadile. Potomci njihovi od grane Kovačevića i sad imaju ovce od tih ovaca, koje su uzimali za zvona. Dešavalo im se da im je prelazilo hiljadu i te su odbijali u planinu, da su onoga ko ih nađe. Tad ih je bilo u kući 70 čeljadi. Po kovaču se prozovu njegovi sinovi Kovačevići. Jedan se nosio kao paša pa mu potomke prozovu Pašići, a jedan je od 7 braće rado pio, pa mu potomke prozovu Pjanići. Iz Doljana su najpre jedni preselili preko planine u Veliki Radić. Iz ta dva naselja kao matice rasele se po ovoj oblasti. – Bogunovići su i Bundale i Mazalice, samo ne zna se da li su se razrodili sa posebnim prezimenima u Dalmaciji ili Bosanskoj Krajini. Bogunovići su i Adamovići, Marčete, Stojanovići, Tatići i Grmuše, samo su se prezvali tako u Dalmaciji.

   – Čini se da su se u Lici izdvojili:

   Cvjetičani, Poznani, Borići, Obradovići, Krajinovići, Cvijanovići, Škundrići i Miljuši. O tome se toliko sačuvalo da su „nekako jedno“, pa se eto „razrodilo“. Zbog toga što su se razgranjavali u Dalmaciji, Lici i Bosanskoj Krajini to se pleme Bogunovića može razvrstati u tri grupe rodova. Ni jedan mi slučaj nije poznat da su se između se ženili.

   U prvoj su grupi : Bogunovići 21 kuća. u 10 naselja; Kovačevići 97 k. u 21 n.; Pašići 31 k. u 6 naselja; Pjanići 3 k.; Anušići 10 k. u 4 n.; Mazalice 12 k.u 6
   n.; Bundale 4 k. u 2 n. Đurašinovici 5 k. svega je od ove grane 183 kuće.

   U drugoj su u Dalmaciji razrođenoj grupi najjači Adamovići. Iz Dalmacije su pali pre 200 g u Smoljanu više Bosanskog Petrovca. Tu pobiju Turke, jer su im hteli da provedu silu na slavi, pa pobegnu preko planine u ovu oblast, a jedni u Prekosanje.
   U ovoj su grupi: Adamovići 27 k. u 9 n.;Marčete 24 k. u 5 n.; Stojanovići 16 k. u 8 n.; Grmuše 25 k. u 18 n. i Tatići 15 k. u 5 n. svega 107 kuća.

   U trećoj su Ličkoj grupi: Miljuši – Obradovići i Krajinovići.

   Ima ih u ovoj oblasti:

   Miljuši 26 kuća. u 13 naselja; Obradovića 18 kuća. u 7 naselja.; Cvjetičani 27 k. u 11 n.; Poznana 7 k. u 4 n.; Borića 6 k. u 3 n.;Krajinovića 10 k. u 6 n.;Škundrića 6 k. u 4 n.; Vranješa 5 k. u 2 n.; i Rakića 1 k. Svega je bratstva Bogunovića u ovoj oblasti 396 kuća sa 22 prezimena i svi slave Sv. Jovana.

   U Lici je samih Bogunovića 79 k. u 8 naselja. Od poznatih su istaknuti ljudi iz ovih grupa rodova: vojvoda iz Ustanka 1875-78. Trivun Bundalo iz Hašana i pop Vajan Kovačević; zadnji Lički hajdučki harambaša Laza Škundrić, i organizator austrijske žandarmerije u Bosni general Cvjetičanin. Izrazitih je njihovih plemenskih osobina, borbenosti i retke smelosti pop Mile Bogunović iz Vrela, koji je umro 1915., interiran u Aradu. “

   Što se tiče veze Bogunovića i Nemanjića, znam samo da postoji priča o nekom Bogunu (rođak Nemanjića), koji je živeo između Trebinja i Mostara i od njega su nastali Bogunovići (Sv. Jovan), koji su kasnije otišli ka Šibeniku. Od Šibenika su se pomerali ka Pounju i Lici.

   Odgovori
  • Adamović D.

   I moji isto. Deda Jovo Adamović. Slavimo Sv.Jovana. Krupa, Vojevac.

   Odgovori
 • n. adamovic

  Pozdrav, vec dugo istrazujem porijeklo svojih predaka ali nikako da dodjem do pouzdanih informacija. Moji Adamovici zive u Bistrici i Kostenici kod Bijelog Polja, i slavimo Djurdjevdan. Ima nas vise porodica, po zaseocima. Jedna grupa zna svog pretka i vjeruju da su doselili iz Drobnjaka, dok sa ostalima se zajednicki predak ne zna, a svi slavimo istu slavu. Ako vi imate nekih podataka o Adamovicima koji su doselili na sjever Crne Gore, bio bih Vam zaista zahvalan.

  Odgovori
 • Nikola Adamovic

  Cao, ja sa od ovih Adamovica iz Ruklade sto ste napisali gore i slavim SV.Luku..moze nesto detaljnije??? 😀

  Odgovori
 • Milodan

  Porodice-familiji u Šumadijskoj Kolubari, Adamović. Prema knjizi Petra Ž. Petrovića „Šumadijska Kolubara“, prvo izdanje 1939. godine, drugo izdanje 1949. godine, najnovije izdanje 2011. godine u sastavu knjige „Šumadija i Šumadijska Kolubara“ – edicija „Koreni“ – JP Službeni glasnik Republike Srbije i SANU.

  Ostale podatke porodica Adamović, odakle su i kada doseljeni kao i Krsnu slavu možete saznati u tekstovima pomenutih mesta, koji su postavljeni ili će biti postavljeni.

  -Mislođin
  -Vrbovno
  -Županjac
  -Jasenak
  -Tulež

  Odgovori
 • S.Adamovic

  Adamovici su isto u okolini Banja Luke,tacnije selo Obrovac. Slave Srdjevdan, a u Manastirtu Gomionica se cuvaju tacni podaci.Meni je poznata prica da su Adamovici ziveli na tromedji Srbije, Crne Gore I Bosne, i da su rasuli na sve strane sklanjajuci se od osvete Turaka.Ima i Adamovica sa druge strane Kozare, ali nisu rodbina sa gore pomenutim.[mislim da oni slave Jovandan]

  Odgovori
  • Vladimir

   Mi slavimo Sv.Sergija (Srdjevdan) i inace smo porijeklom iz Obrovca ali su moji pretci oko 1890 naselili se u Lijevcu polju. Sada yivim u Gradisci.

   Odgovori
   • Milorad Bogdanović

    Vladimire

    Tvoji Adamovići došli su u Lijevče polje i prije 1882 godine. U Šematizmu mitropolije dabrobosanske za navedenu godinu, spominju se u parohiji Stapari, kasnije Glamočani http://www.poreklo.rs/2014/04/13/poreklo-prezimena-parohija-stapari-gradiska-rs/

    Za sada je samo pretpostavka da ste doselili sa Zmijanja, kao i sa prostora Timara, odakle su se Srđevdanci vjekovima selili ka Lijevče polju i dalje za Slavoniju.

    U vremenu kompjuterske revolucije, možda bi najbolje bilo da posjetiš naš Srpski DNK projekat http://dnk.poreklo.rs/ , kao i Forum http://www.poreklo.rs/forum/index.php
    i izvršiš testiranje, kako bi najbrže i najtačnije saznao ko su preci tvoji, i ko su ti srodnici. Za sledeću godinu planirano je testiranje oko 200 Krajišnika po znatno manjoj cijeni od sadaše, pa bi bilo dobro da i neko od tvojih Adamovića uzme učešće u ovoj vrlo značajnoj akciji.

    I ja sam Srđevdanac, s druge strane Kozare. Moja haplogrupa je karpstsko-dalmarinska, R1a, Z280, CTS3402, Y2613, kao i naši Jagodići iz Gradiške čija je slava Nikoljdan, i Janjetovići iz Svodne i Banjaluke,a slava im je Jovanjdan.

    Svako dobro vam želimo.

    Odgovori
 • Adamovic

  Može nešto o prezimenu Adamović sa područja Potkozarja koji slave Tomindan? Naseljeni su u području oko Novog Grada (bivši Bosanski Novi), selo Velika Žuljevica. Zna se da je predak dosao u taj kraj iz Austrougarske početkom 1800-tih jer je ubio nekog, pa je prebegao preko reke u tadašnju Tursku.
  Da li postoje neke informacije o njima i iz kojeg izvora.
  Zahvaljujem unapred.

  Odgovori
  • Adamovic

   Adamovic Novi grad,Cadjevic.Sv.Jovan krstitelj. Dali imate jos kakvih saznanja o obitelji Adamovic iz okolice novog grada.lijep pozdrav

   Odgovori
 • Vid Knežević

  Srdačan pozdrav,
  Ja sam Vid Knežević. Rođen sam u Banatu selo Sutjeska. Tu smo doseljeni iz Makedonije iz Karađorđevca, današnjeg Josifova. Tu nas je Kralj Aleksandar doselio kao solunske dobrovoljce iz Cvjetnića kod Drvara. U Drvar smo doseljeni iz Otona a kao najstarije poreklo je navedeno Kruševo. Sve je to ovde već i napisano. Molio bih za pomoć u pretrazi gde je tačno to Kruševo. Inače sa mamine strane sam poreklom Kovačević iz Doljana kod Bihaća. Oni su doseljeni u Krajišnik kod Zrenjanina(Banat), o čemu je igrom slučaja isto pisano na ovom postu.
  Srdačan pozdrav,
  vid.knezevic@gmail.com

  Odgovori
  • Aleksandar I1

   Vide,
   ako mislite na selo Kruševo u Dalmaciji, onda se ono nalazi u blizini Obrovca. Možda vam je to Kruševo bilo usputna stanica, ali u Kruševu 1709. godine nisu navedeni Kneževići. Možda se ne radi o tom Kruševu (već ko zna kojem) ili ste 1709. g. u tom selu nosili neko drugo prezime.
   Takođe, niste naveli ni slavu vaših Kneževića, ali pošto pominjete Oton, onda pretpostavljam da slavite Sv. Nikolu. Kneževići iz Otona, sa tom Slavom, došli su 1692. godine iz Bjelajskog Polja u Bos. Krajini. Porodičini nadimci su: Kukići, Dešići, Radulovići (Radlovići), Rokvići i Ćuliši.

   Odgovori
  • mlađo

   Ovde je u pitanju ”poreklo prezimena ADAMOVIĆ”, nije mi jasno zbog čega se postavljaju pitanja za druga prezimena a ne ide se na odgovarajuću stranicu…za poreklo prezimena KNEŽEVIĆ, evo link: http://www.poreklo.rs/2012/03/07/poreklo-prezimena-knezevic/

   Odgovori
 • Vid Knežević

  Molim Vas Aleksandre da mi se javite na mejl :
  vid.knezevic@gmail.com.
  Rado bih Vas pitao par stvari ako ste u mogućnosti.

  Srdačno,
  Knežević Vid

  Odgovori
 • Jana

  Poštovani,

  ima li iko podatke o porodici Adamovića iz (okoline) Topole? Krsna slava nam je Sveti Đorđe – Đurđic.
  Po pričama mog pokojnog oca, navodno su se doselili iz Crne Gore, a bili su iz istog plemena kao Karađorđe.
  Ja sam oduvek sumnjala u ovu priču, pošto je moj stari voleo malo da preteruje, ali možda u tome ima neke istine.
  Veoma bi mi značilo da saznam nešto o poreklu porodice.

  Pozdrav,

  Jana

  Odgovori
 • Katarina Adamovic

  Zivim u Beogradu, ali preci su dosli iz Novog Sada, a pre toga iz Temisvara. Krsna slava Djurdjic.

  Odgovori
 • V.Adamovic

  Poreklo Adamovica, zivimo u Sapcu, slavimo Svetog Nikolu.
  Hvala!

  Odgovori
 • mirjana

  Poreklo familije Adamovic. Iz Pruzatovca kod Mladenovca. Slavimo Sv. Stefan Decanski Mratindan

  Odgovori
 • Nemanja Adamović

  Pozdrav sa severa Srbije ( Vojvodina, severna Bačka, Ada ). Moji su došli iz Temerina, gde ima još par porodica Adamović. Poreklom smo iz Bosne, tačnije, moji su još kao klinci stigli u Temerin sa roditeljima iz Ključa i Vrbljana.

  Odgovori
 • B. Adamovic

  Pozdrav,
  Poreklo prezimena Adamovic. Doselili su se u selo Krivaja kod Sapca.Krsna slava Sveti Nikola. Prema nekim saznanjima predak se doselio iz Valjevske Podgorine. Interesuje me da li imate neku blizu informaciju

  Odgovori
 • Marija

  Poštovani,

  Interesuje me poreklo prezimena Adamović iz jugoistočne Srbije.
  Konkretno, radi se o selu Studena u opštini Babušnica.
  Krsna slava koju su slavili bila je Aranđelovdan.

  Srdačan pozdrav

  Odgovori
 • Adamovic M

  Postovani, interesuje me poreklo porodice Adamovic koja je stacionirana u selu Besenovo, Sremska Mitrovica, slava Sv.Jovan.
  Pozzzz

  Odgovori
 • Adamovic N

  Dobar dan,interesuje me poreklo porodice Adamovic slava Sv.Trifun…Hvala

  Odgovori
 • I. Adamović

  Po romanu moga dede Ljubivoja Adamović iz Ljiga, Adamovići od kojih i ja potičem, bežali su iz Hercegovine pred turcima i naselili šumadijski kraj, tačnije Toplički. Vodimo poreklo od Adama Stanimirovića i slavimo Lazarevu subotu. Voleo bih da saznam nešto više!

  Odgovori
  • Željko

   Ja sam Adamović iz Topličkog kraja,jedina kuća Adamovića,slavim Lazarevu subotu,pokojni Ljubivoje Adamović je i moj deda…

   Odgovori
 • Uros

  Moji Adamovici zive u Bistrici i Kostenici kod Bijelog Polja, i slavimo Djurdjevdan. Ako znate nesto o tome voleo bih da saznam.

  Odgovori
 • Teodora

  Pozdrav,
  Moj otac Adamovic Velimir (pokoj mu dusi) je ostao siroce sa 7 godina i nakon toga do vojske bio u internatima. Ne znam mnogo o njemu sem da je rodbina u selu Dobra na Dunavu. Kazu da je poreklom vlah ali ne znam nista vise. Molim neke informacije kako bih mogla dalje traziti. Ne slavimo niti smo slavili slave. Hvala u napred

  Odgovori
 • željko adamovic

  Moji su iz Drvara i slave sv Jovana.Dosli su iz Hercegovine tri brata jedni odose u Vranovinu Krnjeusa ,drugi u Smoljanu i promjenuse prezime u Mrdje ,a treci u Crljivicu Drvar gdje i sad žive.

  Odgovori
  • Nikola Adamovic

   interesantno! Po prici mojih rodjaka, mi poticemo iz Crne Gore(ne znam lokaciju) cukunDeda je sa mladjim bratom i sestrom prebegao(ubio turcina) u Bosnu, Vranovina kod B. Petrovca. Navodno se ozenio ali uzeo zenino prezime Adamovic i krsnu slavu sv Jovan. Pre toga prezivali su se Mrdja i slavili sv Nikolu. To je prica koju sam cuo ne znaci da je verodostojna

   Odgovori
 • sanja

  Moje devojačko prezime je Adamovic iz Osipaonice kod Smederevo. Slavimo sv.Alimpija. U selu ima više porodica Adamovic.Koliko sam nesto uspela da istražim vodimo poreklo iz Crne Gore,okolina Niksica. Znam da je bilo devetoro braća koji su se svuda nastavili. Naše prezime vodi od predaka Anima jedno od braća. Njegovi potomci su u okolini Valjevo,Šabac i Smedereva. Ako još neko ima neku informaciju neka se javi. Pozdrav!

  Odgovori
 • Adamović

  1693. godine se doselili na područje Bača. Katolici iz Gradovrha kod Tuzle.

  Odgovori
 • Adam

  Iz Crkvenca kod Svilajnca, prezime Adamović. Ima nas u Aranđelovcu i potičemo iz Tuleža, gore je spomenuto.
  -Mislođin
  -Vrbovno
  -Županjac
  -Jasenak
  -Tulež

  Pitanje je, odakle i kako do Tuleža?

  Odgovori
 • Aca sumadija topola

  Slavimo Djurdjic inače me zanima poreklo odakle potičemo i jel moze neki dokaz da se pribavi o poreklu ?

  Odgovori
 • Zoran

  Mi smo Adamovici iz Istocne Srbije, Donji Milanovac…ne znamo odakle smo tu dosli..ima nas par porodica..slavimo Sv.Petku.Hvala!

  Odgovori
 • Danka

  Postovani
  Zelela bih da stupim u kontakt sa Adamovicima iz sela Bare -Sjenica i vidim takodje da imam rodbine i u Bijelom Polju.
  Moj deda Andrija je sa bratom Nikolom i majkom presao u Sumadiju,selo Negrisori,opstina Lucani.Mislim da mi se pradeda zvao Radisav.
  Napustili su selo jer su morali,ubili Turcina.
  Brat od strica mi je rekao da se raspitivao i da u selu Bare ima jos Adamovica.
  Mislim da poticemo iz Crne Gore a to bi volela do kraja da saznam.
  Slava nam je Djurdjevdan.
  I molim sve moje rodjake sa istom slavom da mi se jave.
  Hvala

  Odgovori
 • Pancevo

  Da li mozete nesto da nam kazete o poreklu porodice Adamovic,slavimo arandjelovdan.?hvala i sve najbolje!

  Odgovori

Ostavi komentar

© 2012- 2013 POREKLO poreklo.rs

Scroll to top