Порекло презимена Дардић

4. фебруар 2012.

коментара: 5

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:

Коментари (5)

Одговорите

5 коментара

  1. Бранко Тодоровић

    Дардићи су православни Срби пореклом из Западне Славоније. Педесетих година прошлог века највише их је било у месту Ператовица (22) код Грубишног Поља. Данас их тамо више нема, али су се задржали по околним местима. После Другог светског рата, а нарочито током рата деведесетих, један део их је избегао у Источну Славонију и Барању, а један део је избегао и у Србију. Крсна слава им је Никољдан.

  2. Branislav

    Dardici pravoslavni Srbi iz sela Gornja Tramosnja, opština Sanski Most u Bosanskoj Krajini. Slave Svetog velikomucenika Pantelejmona( 09.avgust)

  3. dragan

    Tačno Branislave moji preci iz Gornje Tramošnje se doselili u donje karajzovce kod Nove Topole ali je moj deda to ispričao i slavimo Pantelejmona

  4. dardic

    Moji baba i deda dosli su u vojvodinu,selo Bac, posle II s.rata, iz sela pod Grmecom, ne znam tacno kog. Slavili su .Sv.Pantelejmona. Svi Dardici za koje znam, a da su iz Sanskog M. i okoline slave Sv Panelejmona.
    Devedesetih je bilo Dardica medju izbeglicama sa Papuka, Hrvatske.
    Danas Dardica u Srbiji i Bosni ima znatno vise nego pre 20,30god. (novi, mladi narastaji)….