Порекло презимена Ловчевић

22. фебруар 2012.

коментара: 7

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (7)

Одговорите

7 коментара

  1. Aleksandar Lovcevic

    interesuje me poreklo prezimena Lovcevic .Unapred zahvalan.

  2. Zorica

    To je moje prezime.Koliko znam ima nas samo u Sapcu i Bogaticu.E sad moj deda se u Sabac doselio iz Pocerskog Dobrica.Oni koji su iz Dobrica nisu u srodstvu sa ljudima iz Bogatica.Moj deda,pradeda i cukundeda su ziveli u Dobricu a odakle su se doselili ne bih mogla da ti kazem.

  3. Nenad

    U Bogatic su se Lovcevici doselili po predanju i zapisima od 1730 i neke pa na ovamo, verovatno iz Crne Gore iz sela u podnozju Lovcena pa odatle i koren prezimena. Koliko je ovo tacno treba proveriti. U Bogaticu je bilo 30ak porodica ali nazalost sve nas je manje. Bilo bi dobro da se jos neko pridruzi sa korisnim informacijama. Zaista se malo zna o prezimenu.

  4. Katarina Lovčević

    Takođe od jednog dede, komšije, koji je imao neku knjigu prezimena sam čula da je prezime poreklom iz Crne Gore. Tri brata su došla sa Lovćena tako nekako u Bogatić/Šabac. Inače ja sam iz sela Noćaj ima nas jedno desetak kuća i imamo veze sa Lovčevićima iz Bogatića. Krsna Slava je Sveti Stefan. Znam da ima Lovčevića i u Mačvanskom Pričinoviću od pre, a od skoro i u Novom Sadu.

  5. Zorica

    Evo informacije vezano za Dobric:

    Ловчевићи I (13 к., Степањдан). Староседеоци.

    Ловчевићи II (3 к., главна слава Никољдан, славе и Степањдан). Марков отац „Душа” дошао у кућу на имање Ловчевића, из Босне, пре 80 година; призетио се.

    Ovo su informacije vezane za Bogatic:

    Досељени у 18. веку
    Из Црне Горе: ДАВИДОВИЋИ (Степањдан, 39 к), и ЛОВЧЕВИЋИ (40 к); један су род са Радукићима у Дубљу; од Ловчевића су Стефановић 1, звани Качкини, у Салашу Ноћајском, и Ловчевићи – у Причиновићу и Ноћају.