Poreklo prezimena Lepojević

22. februar 2012.

komentara: 4

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (4)

Odgovorite

4 komentara

  1. Familije-prezimena Lepojević, po mestima prebivališta. Prema knjizi Todora Radivojevića „Lepenica“.

    -Brzan (Ranđelovci)
    -Brzan (Nikoljci)
    -Donja Rača
    -Rača

  2. lepojevic

    selo Resinac kod Male plane…udaljeno 7km od Prokuplja.

  3. Mihajlović

    Što se tiče Lepojevića, baba po ocu mi je bila Lepojević iz sela Resinac kod Male Plane, Stadija Lepojević, kasnije Mihajlović, pa me zanima šta znate o njima. @lepojević? 🙂

  4. Sunčica Lepojević Vujošević

    Stadija Lepojević , a kasnije Mihajlović je moja bakatetka, zapravo rođena tetka moga oca Miladina i rođena sestra njegovog oca , a mog dede Ratka Lepojevića.Naime. ja hronologiju znam od Blagoja Lepojevića koji je imao sinove Ratka, Radoja i Radojka i ćerke Stadiju i Lepu. Ratko je imao cerku Milicu i sina Miladina. Milica ima ćerke Snezanu i Gordanu a moj tata Miladin mene i moju sestru Gordanu. Radoje ima ćerku Milanku i sina Milana. Radojko ima sina Dragana i sina Dragoslava. Stadija ima sina Nenada -Vašeg tatu ( a ja Vam dođem sestra od strica)i ćerke Snezanu i …ne ynam ih. Baka Lepa ima ćerku Stanislavu.Puno mi pozdravite Nenada i sestre, veoma dugo se nismo videli, poslednji put kada sam ja krenula na fakultet 1989. god.Bilo bi lepo da ponovo uspostavimo kontakt a i moj tata će se radovati.Srdačan poydrav i svako dobro Sunčica.