Лемајић

22. фебруар 2012.

коментара: 3

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (3)

Одговорите

3 коментара

  1. Милан

    Презиме Лемајић води порекло из Лике. Досељени у село Бела Лоза или по распаду СФРЈ село Бијела Лоза доселили се 1919 као добровољци Солунци ,а неки и раније као радници на сечи шума. Славе им је Свети Ђурађ .Иначе од некад 5 кућа сад од 1991 нема ни једна са презименом Лемаић отселили се у Осијек ,Србију,Аустралију,Ирску.

    • Milan

      Pozdrav rodjaku znamo za vas i da dodam.
      Potičemo iz Svračkova Sela u Lici,stric Nikola je dosao do saznanja da smo u nekim seobama došli iz Crne Gore a došli smo u Slavoniju selo Novo Topolje sada je ostala samo jedna osoba sa prezimenom Lemajić u našem selu a bilo nas je oko 15 ak sada smo u Beogradu i Londonu.Predak nam je bio Maniša Lemajić i dotle znamo nažalost svoje korjene,ako neko zna više neka dopuni!

  2. Ilija

    Većina Lemajića vodi poreklo iz Like, Svračkovo Selo.. Sa prvom kolonizacijom dolaze u Karadjordjevo (Bačka Topola).. Većina su bili dobrovoljci sa Solunskog fronta.. U većini slučajeva nije im bilo ravnih po snazi..