Гњатић

15. фебруар 2012.

коментара: 6

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (6)

Одговорите

6 коментара

  1. Прамдјед ми је од Бугојна, дошао у с.Комар Травник, оженио се и остао ту. Упокојио се 1914.г. Славио Крсну славу Св.Јована Крститеља. Желио бих знати његову и његових предака кратку биографију, одакле потичу и чиме су се бавили.
    Унапред захвалан.

    • tanja

      Tata mi je rodjen u Bugojnu,deda isto.Zivjeli si u Sabljarima,sada su to samo ruševine.Na tamošnjem groblju na vr’ brda mi je sahranjen pradjed.Za dalje pretke nisam sigurna.Mada jednom prilikom dedin brat mi je rekao kako su Gnjatici iz sela Zaton kod Bijelog Polja.Istrazivala sam o tome ali nema konkretnih odgovora.Ako si nesto saznao u medjuvremenu ili ako saznas molim te javi mi….Srdacan pozdrav!

  2. Војислав Ананић

    ГЊАТИЋ (п). у Подграђу (Бишће, Мостар) и Љубињу. У Подграђу су старином из Рашке Горе код Мостара. Славе Јовањдан. У Љубиње је Гњатић доселио из Дријењана у Попову. Слави Ђурђевдан (59:240,287).

    Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

  3. Andjelka

    Moj deda Jovo Gnjatic selo Kosa kod Donjeg Vakufa. Ozenjen Leposavom Zagorac. Pominjalo se selo Zijamet i (planina Ljusa) .Imao nekoliko sinova od kojih je preziveo samo moj otac Mile, rodjen 1907.godine.Jovo imao cerke:Nevenka udata Pacavra, Ljuba udata Fonjga i Milojka udata Vujakovic.