Порекло презимена Вранеш

15. фебруар 2012.

коментара: 27

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (27)

Одговорите

27 коментара

  1. Dejan vranes

    Moji su iz jugova pljevlja..slavimo Nikoljdan..ja znam pricu da smo od plemena Drekalovic da smo zbog krvne osvete doselili u vranesku dolinu pa kasnije i otud zbog krvnih osveta dosli u jugovo i uzeli prezime Vranes..prije toga smo se prezivali Mickovic i Bozovic

  2. Suza

    Dobar dan, slucajno sam naletela na ovaj sajt, dok sam pretrazivala po internetu poreklo Vraneša, moj tata Mane Vraneš je rano umro, i zbog ranog gubitka nisam bas upucena u poreklo Vraneša, bio je sin Milana Vraneša i Nevenke Vraneš, i brat od Bore Vraneša, moj otac je rodjen u Temerinu.. i takodje nam je krsna slava Sveti Jovan Krstitelj..

    • Momčilo Vraneš

      Vraneši u Vojvodini (Bački Brestovac,Sombor,Temerin,Bački Jarak it’d.) su kolonizovani Ličani,najviše iz okoline Tuzevića(Brinje) posle 2 svetskog rata i Slavs im je sveti Jovan

      • Маја Мишић

        Моја бака је Даринка, дев. Вранеш (Котлар) из Бачког Брестовца, рођена у Тужевићу код Бриња. Баш сам недавно била да посетим то прелепо, а скоро угашено село у Лици. Биле су две линије Бранеша које су у 2. св. рату дошле у Војводину – Вранеш Котлар и Вранеш Шнајдер.

    • Драшко

      Поздрав! Мој прадјед звао се Мане Вранеш. Имао је синове Петра, Владу, Милана и Стеву. Кћери Надежду, Милицу и Софију. Доселили су послије Великог Рата из Лике у околину Бања Луке. Слава је Свети Јован.

  3. Katarina

    Moj otac je Vranješ rodjen je u Lici u Korenici nekada Titova Korenica.Rano je umro tako da veoma malo znam.Krsna slava nam je Sveti Jovan.Moj deda je dosao za vreme ll svetskog rata u Srbiju zvao se Dane Vranješ.

  4. Borko Vranes

    Ja sam Borko Vranes,od oca Sava,djeda Sajo mi potičemo iz sela Kotorac kod Pljevalja