Порекло презимена Воденичар

15. фебруар 2012.

коментара: 2

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (2)

Одговорите

2 коментара

  1. zoran

    Postovani, ja se zovem Zoran Vodenicar i veoma me zanima moje poreklo (kao i sve u vezi njega). Na zalost o poreklu mog prezimena ne znam nista. U kom veku se pojavljuje prezime Vodenicar, odakle dolazi i sl. Srpske sam nacionalnosti, pravoslavne vere i slavim Sv.Jovana Krstitelja. Prezime Vodenicar je zastupljeno po mom saznanju najvise u Vojvodini, u Banatu, odakle su mi i otac (selo Sakule) Milenko,deda Radivoje i pradeda (ne znam da li je puno ime) Pera. Ima ga i u Hrvatskoj, da li su u pitanju bile neke seobe ili ima Hrvata Vodenicara, ne znam. Nisam tragao po drugim mestima, ako imate dobar savet za mene gde bih bilo najbolje da potrazim i uspesno zavrsim potragu, javite. Bio bih Vam mnogo zahvalan. Kao i sad sto sam, jer Vam ovo saljem. Intriga i zelja za saznanjem svog porekla je u mom slucaju utoliko veca, jer je prezime Vodenicar, koliko ja znam, veoma retko. S’postovanjem, Zoran Vodenicar.

  2. Kako da stupim u kontakt sa Zoranom Vodeničarom? Ja sam Jovo Segić i sa jednim Zoranom sam bio u JNA – Ogulin. Mislim da je imao sestru Nadu poznatu pjevačicu narodnih pjesama. Godište sam 1941. Imam profil na fejsbuku, a email je [email protected]
    Ja takođe radim na istraživanju porijekla moje porodice. Izradio sam porodično stablo i zainteresovan sam za saradnju.
    Lijep pozdrav iz Banja Luke