Била

13. фебруар 2012.

коментара: 3

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (3)

Одговорите

3 коментара

  1. Bila Sanja

    Molim vas da pronadjete porijeklo moga prezimena BILA.Moji roditelji su Srpskog porijekla sa Banije (selo Martinovici ) okolina grada Gline .

    • Ljubica Bila

      Moj pokojni deka (tatin otac je sa Banije iz Martinovića, Ilija Bila, imao dva sina Milana – Mišu i Zorana). Najbliža rodbina nam je u Sisku. Bilo je tu nekoliko kuća braće, neki od njih su Vračarevi, Gligini … Ja sam poreklom od Gliginih, po đedu Gligi … Uglavnom sve kuće su potekle od tri rođena brata .
      Jedino sa Đukanovima nismo nikakav rod, oni su bežeći od krvne osvete molili da ih naši sakriju te su tako dobili nše prezime…. ako nađem još neki podatak pisaću.
      Topli pozdrav

  2. Olivera Bila Kljajic

    Moj otac Bila Mirko rodjen je u Glini 1915 god. (Banija) i ziveo je u selu Martinovic.Porodicna slava je Djurdjevdan.Imao je rodjake i u Banja Luci.Zelela bi da saznam poreklo ovog prezimena i nesto vise o porodici.
    Unapred hvala,
    Pozdrav