Хан Пијесак и околна села

21. јун 2012.

коментара: 5

ХАН ПИЈЕСАК

Бабине Горње, Берковина, Брложник, Џимрије, Гођење, Хан Пијесак, Јапага, Јеловци, Краљево Поље, Крам, Криваче, Кусаче, Мало Поље, Мркаљи, Нерићи, Невачка, Пјеновац, Плане, Поџепље, Поткозловача, Равањско, Речица, Ријеке, Рубинићи, Стоборани и Жеравице.

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (5)

Одговорите

5 коментара

  1. Zivka

    Postovani,zanima me poreklo Hasanovic-a iz Krivaca-Han Pijeska.poreklo vekovima unazad-u koliko su se doselili…menjali prezime ….i sl.Volela bih da dobijem informaciju u kojoj literaturi mogu da saznam vise.Jako zahvalna-Srdacan pozdrav!

  2. Милош

    Молим ,помозите ми за порекло Лековић досељени у Мало Поље ,Општина Хан Пијесак,славе славу св. Јоаким и Ана ,предак досељен се звао Мијаило или Михаило .

  3. Jelena

    Pozdrav,zanima me jel zna neko poreklo prezimena Mitrovic ? Ppdrucuje Han -Pijesak selo Japaga.
    Slava Sveti Nikola

    • Драгомир Митровић

      Митровићи из Хан Пијеска воде поријекло од Митра Ђачића, који је на те просторе дошао између 1795. и 1830 из Пиве. Ако се добро сјећам једне генеалогије која ми је дошла у руке, имао је два сина и једну ћерку, а на Романију је дошао са 2 или 3 брата. Од једног брата воде поријекло Тешићи из Тикварића у Власеници. Ја сам од Митровића из Братунца, држимо да смо род са Митровићима у Јапаги, славимо такође Никољдан, иако имамо донекле различита предања о прошлости (могуће да смо потомци Митрове кћери која се удала опет за неког Митра који је славио такође Никољдан). То би тек ДНК тестирање рашчивијало. Ја сам Е хаплогрупа.