Порекло презимена Томчић

8. април 2012.

коментара: 0

Стојан Караџић, Вук Шибалић: „Дробњак и породице у ДРОБЊАКУ и њихово поријекло“, II допунско издање, Београд, 1997, ИШ ‘Стручна књига’

ТОМЧИЋИ

(у Ковачкој Долини, Бановицама и Жабљаку)

Милутин, његови рођаци и браћа Радомир и Радоје-Мошо доселили су се са својим породицама из села Црне Горе око 1950. године. Запослили су се у среском одбору у Жабљаку. Сва тројица су били активни учесници НОР-а. Милутин има сина Радоша-Драга, који живи и ради у Жабљаку, а Радоје-Мошо има Драгутина, Војина и Зорана. Радомир се са породицом преселио у Никшић.

Осамдесетих година 20. вијека малољетна дјеца покојног Бранка Перова Жарко и Мирко са својом мајком и бабом пређу у Бановице, гдје су саградили кућу на земљи коју су купили од Шпањевића. Нешто прије њих на Жабљаку се настане Јанко и Марко Перови, за њима дођоше ради запослења и Мирчета Светозаров, Бранислав Владимиров, браћа Бошко-Божо и Раденко Јованови, те Видоје Ристов и Милисав Данилов. У Ковачкој Долини населе се Војислав Војо Тодоров и Богдан Милетин, гдје су саградили своје породичне куће. На Питоминама се настани Рајо Митров, који ради у ШИК-у.

Славе зимски Јовањдан.

ИЗВОР: Стојан Караџић, Вук Шибалић: Дробњак и породице у Дробњаку и њихово поријекло, 1997, приредио сарадник портала ПОРЕКЛО Војислав Ананић

_____________

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Коментари (0)

Одговорите

Тренутно нема коментара. Будите први и оставите коментар.