Порекло презимена Чивовић

20. март 2012.

коментара: 3

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (3)

Одговорите

3 коментара

  1. Miloš

    Postovanje, zanima me poreklo familije Čivović, Krsna Slava je Sveti Nikola. Naseljeni su u Šumadiji, planina Rudnik i okolina. Iz price je poznato da su dosli iz danasnje Crne Gore. Hvala na odgovoru ako nesto znate.

  2. Јоксим

    У селу Годочеље код Берана ( од недавно општина Петњица) – Горњи Бихор постоји презиме Чивовић. Ови Чивовићи су исламске вјероисповијести. У својим испитивањима Бихора, академик Милисав Лутовац је забиљежио да не знају своје поријекло. Недавно др Смајо Шаботић рече: “практично свако племе у Бихору зна своје православне рођаке”. Острашћеници га због тих ријечи нападају бесомучно. Процес исламизације у Бихору је почео крајем 17. вијека и трајао је током 18 и чак до половине 19.вијека. Рудник и околину су населиле и породице са подручја Бихора, преко Пештери, послије слома Првог Српског устанка. Милоше најбоље би било да урадите ДНК тест по мушкој линији. И наравно када би то урадио и неко од Чивовића поријеклом из Годочеља.