Порекло презимена Стојовић

14. март 2012.

коментара: 4

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (4)

Одговорите

4 коментара

  1. Dobar dan-ono sto ja znam o porijeklu prezimena je da potice iz sela Gostilje,Martinici,Bjelopavlici u Crnoj gori.Ali ne znam kako su se moj djed Radovan Stojovic i baka Darinka Stojovic rodjena Roganovic nasli u Prokuplju,a zatim u Jase Tomic.
    Sve pohvale za ovako divnu ideju.Ukoliko bilo sta nadjete bicu zahvalna.
    Srdacan pozdrav i uspjesan nastavak rada.
    Ovo je zaista predivno!

    • Milica

      I moj otac je iz Gostilja, Martinici. Njegov stric se iselio u Srbiju ne znam koje godine tacno, njegovi potomci zive u Beogradu i Kladovu.
      Mi smo iz Ulcinja, ostatak oceve porodice je u Podgorici. Imamo rodjake i ostalim djelovima Crne Gore. Za ostale Stojovice osim ovih koje sam gore navela nisam znala, tako da mi je zanimljivo bilo da procitam Vasu objavu.

  2. Младен Стојовић

    Тачно је, бјелопавлићки Стојовићи који славе Свету Петку потичу из Гоостиља у Мартинићима. Нису мијењали презиме и једна су од старијих породица у бјелопавлићком стаблу. Мој прадјед Пуниша стиго је у Бар крајем 19. вјека. Имао је три сина, Душана, Ђура и Илију. Душан је убијен почетком другог свјетског рата у Хрватској. Ђуро и Илија су у међуратном периоду завршили у Србији, Илија у Прибоју гдје су Стојовићи једна од најугледнијих фамилија, а Ђуро у Ђаковици одакле је са фамилијом почетком Другог свјетског рата морао да одсели због балиста. Ђурова породица је рат је провела у Андријевици и по завршетку с евратила у Бар гдје и данас живи.
    Већина бјелопавлићких Стојовића живи у Подгорици и Никшићу.

  3. marko pekic

    Pozdrav svima
    Stojovica ima i u selo Krnjice, Crmnica. Slave Arandjelovdan.