Порекло презимена Синђић

11. март 2012.

коментара: 4

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (4)

Одговорите

4 коментара

  1. vojinenad

    Prema predanju ovo bratstvo je uz Dmitroviće jedno od retkih starinačkih koje se zadržalo u Rovcima tj. u selu Sreteška Gora. Nikada nisu bili mnogobrojni, a slavu sv. Luka su najverovatnije primili pod uticajem mnogobrojnijih i daleko snažnijih bratstava Nikšića tj. potomstva Gojaka Nikšina (Bulatovići, Vlahovići, Srezojevići, Šćepanovići). Moj predak Joko Đurov Lješnjanin, od koga su Jokovići na Liješnju u Rovcima, bio je oženjen od Sinđića. Ukoliko je neko od ove familije Sinđić zainteresovan, a vidim u tabeli rezultata DNK analiza da postoji neko ko se testirao, može da mi se javi na adresu [email protected] da bismo razmenili podatke o poreklu naših bratstava.

  2. nikola

    NIKOLA SINDJIC.POREKLO IZ SOKOLCA,KOD BIJELOG POLJA.ODAKLE SE DALJE SIRI FAMILIJA KA UYICAMA I OSTALIM DELOVIMA SRBIJE.

  3. Jelena

    Mom dedi je bila prva zena od Sindjića Jelisaveta se zvala, deda je Vlahović Bozo rodjen 1915 ona je 1918,umrla je 1967, deda 1996. Imali su 4-ro dece, dve cerke i dva sina, kolonizovani su negde izmedju 1945-1948 u Vojvodinu tj Bačku u selo Kruščić. Jelisavetina i deca mog dede su sva umrla al ima unuka koji imaju svi potomke u Vrbasu i u Zagrebu. Jelisaveta je pod prezimenom Vlahovic sahranjena u selo Kruscic. Toliko od mene.

  4. Hristina Sinđić

    Ja koliko znam to jeste, najdalje do čukundede Mihaila Sinđića, i njegove žene Ljubice . Mi smo u selu Glušci, okrug Mačva. Slavimo sv. Jovana . A moj pradeda se zove Miroslav, i rođen je 1927 . Imao je troje dece, Miodraga, Milenu, i Mirka . Pored njih i dvoje umrlih blizanaca još kao deca . Njegova žena se zvala Živka. Imao je i sestru, ali sam zaboravila kako se zvala . Jedino što znam jeste da je bila udata u Petroviće, u Pričinović . Ako je nekome iole poznato ovo što sam napisala, neka mi se javi . Plus moj pradeda je radio kao zidar .