Порекло презимена Савановић

11. март 2012.

коментара: 6

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (6)

Одговорите

6 коментара

  1. U Banjoj Luci,nakon Savića, nas je najviše … na Manjači, na spomeniku, sačuvaj Bože nije za hvalu al ono za slavu, nas je više od pola …

    A naša stranica prezimena je u izradi ???

    • Željko

      Poštovani,ako imate bilo kakvih saznanja o prezimenu Savanović i želite da podelite sa drugim prezimenjacima bio bih Vam zahvalan.

      • Branislav Sajić

        Moj deda po majci – Jovan, sa braćom i rodbinom se preselio po drugom svetskom ratu u selo Novi Kozarci kod Kikinde (Banat, Vojvodina).
        On je živeo sa familijom u mestu Kozarac, Mala Rujiška, Prijedor.
        Toliko znam.
        Pozz

        • Nenad

          Moj deda je ziveo u Vracu,Banat,Vojvodina i ja sam dobio ime po njemu,Nenad.Nzm. bas neku istoriju oko njega,ne verujem ni da je tata upucen bas.Voleo bih da saznam svoju liniju porekla.

  2. Uroš

    Moji Savanovići su poreklom iz opštine Srbac, selo Razboj Ljevčanski, Republika Srpska, BiH. Moj deda po majci je bio Stojan Savanović, učesnik drugog svetskog rata, ranjavan tri puta, penzionisan kao potpukovnik u JNA. Njegov otac se zvao Petar a deda moga dede (dakle moj čukundeda), takođe Petar, je poginuo na proboju Solunskog fronta pa je sahranjen dole na Zejtinliku. Spisak ubijenih Savanovića u Jasenovcu koji je dostupan i online…to je strašno.