Порекло презимена Костадиновић

7. март 2012.

коментара: 10

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (10)

Одговорите

10 коментара

  1. Фамилилије-презимена Костадиновић, по местима пребивалишта. Према књизи Боривоја Дробњаковић “Космај”.

    -Велика Иванча
    -Младеновац
    -Неменикуће
    -Поповић
    -Пружатовац
    -Раниловић

  2. Борис Лукајић

    Такође их има у Гламочу, село Роре.

  3. Гордана Костадиновић

    Мој отац је из села Арбанасце у Топличком крају, општина Мерошина. Колико ја знам у селу су већина породица Костадиновићи. По дедином причању ми смо дошли из Црне горе преко Косова и да смо Васојевићи. С друге стране од госпође Славице Петровић, која је била судија врховног суда и пореклом је из татиног краја, сам чула да су Костадиновићи дошли из Старе траве. Да је било три брата Костадиновића. Један је наводно остао, други отишао у околину Прокупља,и не сеђам се где је отишао трећи.Иначе наша слава је Свети Аранђел (јесењи)

    • Миливоје Станковић

      Моја баба Драгица је из села Арбанасце општина Мерошина.
      Она има сестре Јадранка, Манка и брата Предраг. Њихов отац је Десимир а мајка Савета. Десимир је имао још два брата Владу и Виде који се преселио у Прокупље.

  4. Војислав Ананић

    КОСТАДИНОВИЋ (п), стара породица која је некада била настањена у Просјеку (Бобани). Поријекло им није испитано. а непознато је и од када се спомињу у Бобанима. У овом селу их одавно нема. Њихови потомци узели су ново презиме и зову се Пикићи. Данашњи Пикићи из Просјека сматрају да су њихови преци Костадиновићи славили, такођер, Јовањдан (По казивању Драге Милићевић, рођене Пикић. Просјек).

    Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

    • Мирјана Костадиновић

      Мој ђед Косто Костадиновић из села Диклићи, рођен Пикић се вратио на старо презиме. Има данас петоро унучади, мој брат и његова породица који живе у Требињу/Диклићима се презивају Костадиновић.

  5. Poštovani, prezime Kostadinović se javlja i u opštini Babušnica odnosno Suvoplaninskim selima Bogdanovac i Štrbovac. Ja sam rodjen u Požarevcu, ali su moj otac, deda i njegova braća, pradeda i njegova braća rođeni u selu Štrbovac, a da je moj čukun deda u Štrbovac došao iz Bogdanovca, tj. susednog sela. Toliko znam o poreklu svom u nazad… Krsna slava nam je Arandjelovdan … U Požarevcu gde živim postoji još jedna porodica Kostadinović, nismo u bliskom srodstvu ali verovatno u nekom daljem jesmo jer su oni iz Bogdanovca… Voleo bih da mogu da saznam odakle su moji preci došli na Suvu planinu, ako neko ima neka saznanja neka se javi…

    • Tatjana Kostadinovic

      Dobro vece, pisem kasno jer sad naleteh na ovaj sajt. Moji su Kostadinovici doselili se u Lucicu nadomak Pozarevca iz Crvene Jabuke kod Babusnice. Moj deda je imao ili jos uvek ima postoji mogucnost brata Milutina kome se sticajem nekih okolnosti gubi svaki trag.
      U Lucici ima jos jedna porodica Kostadinovic ali nismo u srodstvu.
      Takodje u Poljani.
      Hvala unapred. Pozdrav

      • Микан

        Ми смо преко Мораве у Лугавчини, има нас у 7 кућа, славимо Петровдан, дошли смо исто с југа ал нико не зна детаље, која је ваша слава?

  6. Драган Дунђеровић

    Српски етнографски зборник

    Година 1895

    Сикираши су на Граовишту ( Сарајево ) од 1815 г , старином су из Старе Горе у Херцеговини ђе су се презивали

    КОСТАДИНОВИЋИ Славе . Св Јована