Порекло презимена Јаћовић

7. март 2012.

коментара: 7

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (7)

Одговорите

7 коментара

  1. Зорица Јаћовић

    Поштовани,
    Молила бих за помоћ око истраживања порекла презимена Јаћовић. Деда ми је са Голије, село Вионица ближе ивањичкој страни. Прадеда се звао Живорад Јаћовић. Хвала унапред.

  2. PEDJA JACOVIC

    po nekim pricama jacovici vode poreklo negde iz crne gore okolina niksica kasnije su se naselili u sandzaku a pojedine porodice preko kopaonoka dosle u pomoravlje brus krusevac trstenik

  3. Милена Радивановућ

    Моји преци су се презивали ЈАЋОВАЦ. Наводно су у село Стопања, општина Трстеник дошли од некуд са Косова крајем 17. века. Неки су наставак “ац” заменили са “ић”. И данас их има са презименом Јаћовић, као и у Великој Дренови. Сви славе Свете врачеве. Мој огранак је по претку Радовану, који је живео у првој половини 19. века узео садашње презиме Ако је веровати призренском историчару Африму Топчидеру, дошли су из Јањева.

  4. Jovan Jacovic

    Moj deda je rodjen u Jacovicima na goliji, a otac u Vionici,

  5. Александар

    Поздрав. Моји су из брзећа крајем 19.века досељени у топлицу, село Туларе. Мој наврдеда је био јанићије. Славимо светог Ђорђа

  6. Александар

    Поздрав. Моји су из Прогорелице код Краљева генерацијама у назад.