Градојевић

6. март 2012.

коментара: 6

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (6)

Одговорите

6 коментара

  1. Marko Nikolić

    Poštovanje. Sve pohvale za vas sajt. Interesujem se za poreklo porodice Gradojevic. Pominje se na vašem sajtu a u nekim knjigama o koje sam nalazio o kolubarskom okrugu. Prezime Gradojevic nije tako često kao moje Nikolić, poznato nam je da moja familija Nikolić kao jos 5 familija vodi poreklo od Gradojevica iz sela Konatica opština Obrenovac, primer imam na seoskom groblju u Konaticama moj navrdeda Todosija Gradojevic je 1856 podigao spomenik bratu Petru Gradojevicu koji je poginuo za vreme srpsko-turskog rata. A zatim stoji pored spomenik Todosija Nikolić koji je preminuo 1888 god. Radi se o istome pretku koji je promenio prezime meni iz nepoznatih razloga? Za Gradojevice se pominje da su se u Konatice doselili u 18 veku iz Crne Gore. Što potvrdjuje i crnogorski sajt poreklo prezimena, familija i plemena. Kod njih piše Gradojevic “Katanice” ( što je greška treba Konatice) Šumadijska kolubara rodom iz Crne Gore, i to je to nista vise. E sada tražeći dublje pominjanje tog prezimena jedino se još pominje u Crnoj Gori oko 1440 god ratnička družina Gradojevic i ratnička družina Mrkojević koje je predvodio pop Djinak u zauzimanje grada Bara.
    Moje pitanje da li se radi o istoj nekoj familiji Gradojevic koja je sa tog prostora oko Bara. Ili su Gradojevici iz Konatica iz nekog drugog dela iz Crne Gore. Ako mozete nešto da mi pomognete bio bi vam veoma zahvalan. S’ poštovanjem Marko Nikolić selo Konatice.

  2. Marko Nikolić

    Sada sam malo čitao to sa DNK nije loša ideja hvala .

  3. Marko Nikolić

    Ali ako nešto još može da pomogne ili nešto zna neka javi

  4. Marko Nikolić

    Ako imate informaciju kada i gde će se raditi DNK testiranje javite